Eğitim Yurt dışı eğitiminde burs imkanı nasıl arttırılır?

Yurt dışı eğitiminde burs imkanı nasıl arttırılır?

11.09.2018 - 11:32 | Son Güncellenme:

Burslu eğitim alternatiflerini değerlendirmek isteyen öğrenciler için yurt dışı eğitiminde burs arayışı için hangi yöntemler izlenmeli?

Yurt dışı eğitiminde burs imkanı nasıl arttırılır

Okulların sınırlı sayıda öğrenciye burs vermesi, burs başvuru süreçlerinin doğru yönetilememesi ve süreçteki bürokratik işlemler hem gençlerin hem de velilerin yarı yolda pes etmelerine neden olabiliyor. Konuyla ilgili yorumda bulunan INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin “Global çapta yaptığımız işi destekleyen önemli firmalar, iş adamları ve ünlü sanatçılar var. Yurtdışı eğitimde en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alan ancak eğitim ücretleri yüksek olan ABD, İngiltere, Avusturya ve Kanada gibi ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin, burs arayışına girdiğini aktaran Tanju Zerrin, bir çok aşamadan oluşan burs başvuru süreci olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“Akademik başarı tek başına yeterli değil”

Burs almak için sadece akademik başarının yeterli olmadığını aktaran Zerrin, “Ders notları iyi, sosyal olarak aktif, ders dışı aktivitelere de vakit ayıran, sosyal yardım kuruluşlarıyla ilgili aktivitelerde bulunan, maddi durumu yetersiz olan ve başvuracağı bölümle ilgili motivasyonu yüksek öğrenciler burs başvurusunda bulunabiliyor" diye konuştu.