Siyaset Yurt dışı gezi komisyonu oldu

Yurt dışı gezi komisyonu oldu

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Hiçbir zaman işlevi olmadı, yurt dışı gezi komisyonuna dönüştü” diyerek TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliğinden istifa etti.

Yurt dışı gezi komisyonu oldu

Yılmaz, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Dışişleri Komisyonu’nun artık tamamen yurt dışı gezi organizasyonuna dönüştüğünü, bu komisyonun hiçbir zaman işlevini tam olarak yapamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Dış politikanın şahsileştirildiğini, bürokrasinin devreden çıkartıldığını savunan Yılmaz, “Hiçbir zaman işlevi olmadı, doğru çalıştırılamadı. Bu kadar uğraşımıza rağmen hiçbir sonuç elde edemeyen Dışişleri Komisyonu üyeliğinden istifa ediyorum” diye konuştu.

‘AKP’den farkımız ne?’

Bir soru üzerine Yılmaz, 1 aydır sahada vatandaşların taleplerini, şikayetlerini dinlediğini anlattı. CHP tabanının, partide demokrasi kültürünün giderek kaybolduğundan şikayetçi olduğunu, bir öz eleştiri kültürünün kalmadığını savunan Yılmaz, şunları kaydetti: “Bizim o zaman AKP’den farkımız ne? Niçin biz o zaman AKP’yi eleştiriyoruz? Neden ‘tek adam’ diyoruz? Eğer aynısını yapacaksak, topluma bir hesap veremeyeceksek, başarısızlık olduğunda bunu diyemeyeceksek, o zaman diğerlerinden ne farkımız var? Bu parti bir makam partisi değil ideal partisidir. Koltuk, rant partisi değildir. Genel seçimlerde biz muhalefet olarak yenildik. Bunun özeleştirisinin açıkça yapılması lazım. Milletle inatlaşılmaz, milletin verdiği mesajı almayanlarlar millet ile ters düşer. Milletin oyu ancak millet dinlenerek alınır.”