Yürüyemeyen Sindirella

Topuklu ayakkabılar kadınların hem vazgeçemediği hem de baş edemediği en önemli giyim parçalarından. Evet topuklu ayakkabılar şık, güzel, gösterişli ve giyildiğinde modu anında değiştirerek özgüven seviyesini hızla arttıran sihirli birer pırlanta gibi. Kalitesi, duruşu, rengi kuşkusuz çok önemli. Ama çok ince bir çizgidir topuklu ayakkabı. Hem vezir hem rezil eder. Giyildiği kıyafete olan uyumu, ayağa yakışması ve en önemlisi de ayakkabıyı giyen kişinin onlarla yürüyüp yürüyememesiyle bir anda peri masalı hikayesinden korkunç bir kabusa dönüşebilir.

Haberin Devamı

Topuklu ayakkabıyla yürüyebilmek Sindirella gibi giyinip, camdan ayakkabıları adeta bir mücevher gibi giymekle bir anda kendiliğinden olmuyor. Uzun ve meşakkatli bir süreç. Şık olayım derken gülünç duruma düşmemek için yapılması gereken en önemli şeylerin başında, ‘bu topukla ben hayatta yürüyemem’ dediğiniz ayakkabıları satın almamak, boş bulunup aldınız diyelim yürüyebileceğinizden emin olmadıkça o ayakkabıları giymemek, e hadi bir talihsizlik daha oldu giydiniz, yedek ayakkabısız evden çıkmamak ve ayağınıza tam olan topuklu ayakkabıları seçmemek geliyor.

Tam numaranız olan ayakkabı en fazla yarım saat sonra tabiri caizse davul gibi şişen ayağınızı öldüresiye sıkar ve hareket edemeyecek duruma gelip ayağınızdan ayakkabıları çıkartıp atana kadar sıkma şiddetini arttırarak devam ettirir. Mümkünse yarım ya da bir numara büyük ayakkabı tercihi dışarıda geçireceğiniz zamanı çok büyük ölçüde uzatır. Ağrıdan cinnet geçirme ihtimalinizi en az seviyede tutar.

Özel bir davet için aldıysanız, öncesinde mutlaka evde birkaç defa, ayakkabıya zarar verme ihtimali olmayan zemin ve hava şartlarında dışarıda giyin.

Daha giydiğiniz an, ayağınıza yakışmadığını, sizi rahatsız ettiğini, renginin çok içinize sinmediğini bile bile ‘ayyyy ama çok güzel ayakkabı’ diye kendinize yalan söyleye söyleye giymeyeceğiniz bir çift ayakkabı aracılığı ile paranızı sokağa atmayın.

Yürüme konusunda istediğiniz seviyeye gelene kadar, kendinize güldürmeyin.

Bırakın giyebilenler giymeye devam etsin!

Haberin Devamı

Yapabileceğinize inanın ama bunun için de çaba harcamaya başlayın.

Ya da topuklu ayakkabı giymek için herkes ehliyet alsın ki hepimiz rahatlayalım.

www.bukre.co.uk