Yüz Germe de Güvenli Yeni Yöntem

Haberin Devamı

MACS Lift, son yıllarda yaygınlaşmış olan, son derece güvenli bir yüz germe yöntemidir. Açılımı "Minimally Access Cranial Suspansion Lift" dir ve kulak önünden yapılan kısa bir kesiden gözaltı, yanak ve çene köşesi bölgelerine yapılan yüz germe tekniğini ifade eder.

Özellikle yanak bölgelerinde, dudakların her iki yanında sarkma varsa MACS Lift sizin için uygun bir yöntemdir diyebiliriz. Bu yöntemin neden çok güvenli olduğuna gelirsek, kısaca ameliyat tekniğinden bahsetmek gerekir. Klasik yüz germede yüz anatomisinin çok önemli bir katmanı rol oynar: SMAS tabakası. Klasik yüz germede bu tabaka kaldırılır. Risk buradadır; SMAS tabakasının hemen altından yüz sinirleri geçer ve bu yüzden klasik yüz germede çok nadir de olsa yüz sinirlerinin yaralanma riski vardır. Halbuki MACS Lift'de tüm ameliyat bu tabakanın üzerinden yapılır ve hassas yüz sinirleri SMAS tabakasının altında güven altındadır. Bu teknikte çok kritik 3 dikiş atılır. Biri gözaltında, elmacık kemiği üzerindeki yağ yastıkçığını yukarı alır. İkinci dikiş, yanak bölgesini yukarı doğru toplar, böylece dudak kenarlarındaki sarkmalar toparlanır. Üçüncü ve son dikiş, çene köşesindeki sarkmaları toparlar. Tabii ki kulak önünden de cilt fazlalığı alınacaktır.

İyi seçilmiş hastalarda hem çok iyi sonuç alınır hem de ameliyatın riski neredeyse yok denebilir. İyileşme klasik ve endoskopik yüz germeye göre daha çabuk olur. Gerekirse MACS Lift'e boyun germe, kaş kaldırma ve göz kapağı estetiği de eklenebilir. Son yılların en güvenli ve etkili yüz germe tekniklerinden biridir.

Sorularınız için

oytunmd@gmail.com

http://www.kozmetikcerrahi.com