Zayıflatan Minik Mucize

Hem sağlıklı yağlar içeriyor, hem kan şekerini düzenleyip kilo verdiriyor. Üstelik mide ve bağırsakların temizlenmesine de yardımcı oluyor.

Size de bir tür mucize gibi geldi değil mi bu yazdıklarım. Haksız sayılmazsınız. Çünkü birazdan size "minik mucize" tanelerinden söz edeceğim. Yani keten tohumundan.

Son yıllarda beslenme trendleri arasında üst sıralarda yer alan keten tohumu, Omega 3 ve Omega 6, yani sağlıklı yağlar açısından son derece zengin. Bol bol da B12 vitamini içeriyor.

Yemeklere ya da salatalara eklenerek tüketilebilen keten tohumunun en önemli özelliklerinden biri mideyi ve bağırsakları temizlemeye yardımcı olması. Böylece sindirim sistemini zararlı bakterilerden koruyor.

Haberin Devamı

Keten tohumunun kilo vermeye etkisine gelirsek... İçerdiği sağlıklı yağlar, bedenin çeşitli noktalarında birikerek fazla kilolara neden olan kötü yağların temizlenmesine yardımcı oluyor.

Ayrıca keten tohumunun kan şekerini düzenlemek gibi bir etkisi daha var. Bu da kilo verme konusunda birebir.

Bol lif içerdiği için, tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi sağlar. Bu da gereksiz yiyecek tüketimini önlemeye yardımcı olur.

Hem çözünebilir hem de çözünemeyen lifler açısından zengin olan keten tohumu, diyabet hastalarının beslenmesinde de önemli bir yer tutar. Kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olur.

Ama bu kadar sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Keten tohumunun önemli özelliklerinden biri de östrojen hormonunu artırması. Bu sayede kadınların regl dönemlerini de daha rahat geçirmesine yardımcı oluyor.

İçerdiği B12 vitaminin hafıza güçlendirmeye katkısı da cabası.


PEKİ NE KADAR TÜKETELİM?

Buraya kadar tamam. Ama keten tohumunu nasıl ve ne kadar tüketmek gerekir?

Bunun da çeşitli yöntemleri var elbette. Bir tatlı kaşığı keten tohumunu salataların üzerine ekleyebilirsinisz. Dilerseniz hazırladığınız bazı yemeklere mesela omletinize ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Gelelim keten tohumunun içeriğine. Boşuna minik mucize taneler denilmiyor. Keten tohumu B kompleks ve E vitamininin yanı sıra magnezyum, delir ve potasyum da içerir. Bu özellğiyle cilt ve kemikler için de son derece faydalıdır.

Haberin Devamı