SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Zeminler için Trend Alarmı: Ahşap görünümlü seramik!

Ahşap zeminlerin modası asla geçmiyor. Fakat maalesef her tarza ve döneme uyum sağlayan ahşap zeminlerin kullanımı bazen zor olabiliyor. Bu yüzden de artık zeminlerde ahşap görünümlü seramikler tercih ediliyor. İAma nasıl? İşte ahşap görünümlü seramik zemin modelleri:

|

Zemin döşemeleri söz konusu olduğunda karar verirken göz önünde bulundurulması gereken pek çok unsur var elbette. Örneğin söz konusu zeminin hangi odanın zemini olduğu, ıslak zemin olup olmadığı, odanın mimari koşulları, seçilecek malzemenin temizliği ve leke tutuşu, dayanıklılık ve uzun ömürlülük vs... Tabi tüm bu teknik ayrıntılardan sonra bir de estetik tercihleriniz ve oda ile malzemenin dekoratif uyumu söz konusu oluyor.

Biliyorsunuz ki ahşap zeminlerin modası hiçbir zaman geçmiyor; her tarza ve her döneme uyum sağlayan estetik zarafetleri sayesinde ahşabın doğal dokusu her ev, iş yeri ve odada kendini belli etmeyi başarıyor. Ancak ahşap yer kaplamalarının kendi içinde belirli zorlukları da yok değil. Örneğin banyo ve mutfak gibi ıslak zemin isteyen yaşam alanlarında ahşap zemin tercih etmek zorlu bir bakım sürecini de beraberinde getiriyor ve diğer zemin malzemelerine göre daha maliyetli bir inşa süreci söz konusu oluyor çünkü suya dayanıklı ahşap üretimi zaten yüksek bütçeli bir teknoloji ile gerçekleştiriliyor. Ahşap zeminlerin muhteşem doğal, sıcak ve şık görünümlerini uzun ömürlü bir şekilde ilk günkü gibi muhafaza etmek de emek istiyor, çünkü ahşabın çizilme mobilyalar tarafından çizildiğinde tamiri, belirli aralıklarla cilasının yenilenmesi ve özel temizlik malzemeleri ile temizlenmesi gerekiyor. Tabii ahşap malzemeyi kemirmeye bayılan organizmalara ve bunlarla beraber gelen yıpranmalara karşı düzenli ilaçlama ve koruyucu vernik kullanılması gerektiğini de atlamayalım.

Seramik yüzeylerse biliyorsunuz ki oldukça şık ve ışıltılı duran, ancak genellikle yalnızca mutfak ve banyoda kullanılan döşeme çeşitlerini oluşturuyor. Seramik zeminlerin en önemli avantajları kolaylıkla temizleniyor olmaları, neme dayanıklılıkları ve oldukça asgari bir bakımla uzun ömürlü bir estetiğe sahip olmaları.

Bu iki seçkin malzemenin avantajlarının bir araya geldiği ahşap görünümlü seramik zeminler 2017’de başlayan ve giderek daha da yaygınlaşan ve önümüzdeki yıllarda da sık sık karşımıza çıkacak olan dekorasyon trendlerinden biri. İşte o trendin birbirinden çarpıcı örnekleri ve özellikleri...

Ahşap görünümü, seramik sağlamlığı

(Plaza Yapı Malzemeleri / homify.com.tr)

Dekorasyon kavramı ortaya çıktığından beri her zaman trend olmayı başaran ahşap zemin uygulamalarının o eşsiz estetik sıcaklığını seramik yer karolarının dayanıklı ve kullanışlı özellikleriyle birleştiren ahşap görünümlü seramikler, metrekaresi aşağı yukarı 30 TL’den başlayan ve kalite ve desen tercihlerine göre artan fiyatlara sahip. Fiyat performans açısından bakıldığında da bu ürünler kendisinden bekleneni fazlasıyla karşılıyor diyebiliriz.

Parke görünümü

(Interazulejo / homify.com.tr)

Ahşap görünümlü seramik uygulama modelleri oldukça değişiyor ve siz de aslında seramiğin o pratik ve kullanışlı yapısından istediğiniz formlarda yararlanabiliyorsunuz. Örneğin eğer oturma odası gibi sosyal alanlarda ahşap parke sıcaklığı yaratmak isterseniz parke şeklinde döşenen ahşap görünümlü seramik zeminler size göre demektir.

Geniş renk aralıkları

(The London Tile / homify.com.tr)

Ahşap desenli seramik uygulamaları da en az ahşap renk tonları kadar farklı renklere sahip olabiliyorlar. Beyaza yakın tonlardan çok daha koyu tonlara kadar her çeşit ahşabın taklidini bulmak mümkün.

Altıgen formlar

(The Baked Tile Company / homify.com.tr)

Tabii daha modern ve sıra dışı tasarımlar isterseniz fayans ve parkelerin farklı özelliklerini bir araya getiren yeni estetik formlar da kullanabilirsiniz. Altıgen fayansların ahşap desenleriyle göz alıcı bir çarpıcılığa eriştiği bu resimdeki örnek de bunun başarılı bir kanıtı.

Islak zeminlerde rustik tarz

(Plaza Yapı Malzemeleri / homify.com.tr)

Bu yaygın zemin döşemesi trendinin en büyük avantajı da banyo ve mutfak gibi ıslak zeminli alanlarda da rustik ve doğal bir dokunun kolaylıkla oluşturulabiliyor olması tabii ki.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.