Geri Dön

Zencefilli havuç çorbası tarifi

Zencefil ve havucun bir araya gelmesiyle oluşacak vitamin deposunu düşünebiliyor musunuz? Kış aylarında sağlığımızı koruyacak enfes bir çorba tarifi.

Zencefilli havuç çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 adet havuç
• 1 adet soğan
• 1 adet zencefil
• 6 su bardağı tavuk suyu
• 1 demet kişniş
• ¼ fincan kabak çekirdeği
• Karabiber
• Tuz

Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

• Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Havuç ve soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle soğanlar rengi değişene kadar soteleyin. Üzerine zencefili ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
• Et suyunu ilave edip, orta ateşte kaynamaya yaklaşık 20 dakika kadar kaynamaya bırakın.
• Kaynayan çorbayı blender yardımıyla püre haline getirin, üzerini kabak çekirdeği ile süsleyin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber