Zerdeçal

Zerdeçal

Son dakika zerdeçal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zerdeçal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zerdeçal haber sayfamızda...

Zerdeçal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 581 zerdeçal haberi bulunmuştur.
Osman Müftüoğlu sağlıklı yaşlanmanın formülünü açıkladı! 'Zerdeçal baş köşede duruyor'
Osman Müftüoğlu sağlıklı yaşlanmanın formülünü açıkladı! 'Zerdeçal baş köşede duruyor' Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na göre sağlıklı yaşlanmak için tüketilen besinlere, rutinlere dikkat edilmesi gerekiyor. Müftüoğlu, kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlayan, yaşlanma karşıtı 4 malzemeli karışımı anlattı.
29.03.2024 Genel Sağlık
Karıştırıp koltuk altına sürün, ağda görevi görüyor! Favori ikili: Zerdeçal-süt
Karıştırıp koltuk altına sürün, ağda görevi görüyor! Favori ikili: Zerdeçal-süt Koltuk altındaki kıllardan kurtulmak için en kısa yol, jilet yapmaktır. Oldukça pratik görünse de jilet kullanımı daha fazla tüylenmeye ve batık problemlerine neden olur. Özellikle koltuk altı kıllarından kurtaran bu yöntemi mutlaka deneyin.
19.03.2024 Cilt Bakımı
‘Unuttum’ kelimesini lügatınızdan çıkaracak! Bu baharat hafızayı canlı tutuyor
‘Unuttum’ kelimesini lügatınızdan çıkaracak! Bu baharat hafızayı canlı tutuyor Unutkanlık günlük yaşantısında birçok insanın karşılaştığı durumlardan bir tanesi. Sürekli unuttum kelimesinin kullananlardansanız bu baharat tam size göre. Hem alternatif tıpta hem de yemeklerde kullandığımız bu baharat hafıza gücünü artırıyor. İşte hafızayı canlı tutan o baharat.
26.02.2024 Sağlık
Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor: Kabızlığı kökünden kurutan ‘altın süt’ mucizesi
Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor: Kabızlığı kökünden kurutan ‘altın süt’ mucizesi Bağırsaklarınızı adeta motor gibi çalıştıracak çay tarifi ile karşınızdayız. Kabızlık sorununu kökten çözen bu çayın bir diğer adı ise altın süt. Her derde deva olan bu çayın gelin nasıl yapıldığına bakalım…
16.02.2024 Püf Noktası
DNA’nızı bozmayın
DNA’nızı bozmayın Zerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
13.02.2024 Gündem
Biber ve kabak dolmasını solladı! Farklı lezzet arayanlara domates dolması
Biber ve kabak dolmasını solladı! Farklı lezzet arayanlara domates dolması Patlıcan, patates, biber dolmasından daha lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Domatesten dolma olur mu demeyin? Diğer dolmaları geride bırakıyor hem de farklı lezzet arayanlar için seçenek oluyor. Peki domates dolması nasıl yapılır? İşte domates dolmasının tarifi…
2.02.2024 Yemek
MASTERCHEF İKİNCİ CEKETİ KİM ALDI? MasterChef All Star'da ikinci ceketi giyen yarışmacı kim oldu, hangi isim finalist oldu?
MASTERCHEF İKİNCİ CEKETİ KİM ALDI? MasterChef All Star'da ikinci ceketi giyen yarışmacı kim oldu, hangi isim finalist oldu? MasterChef All Star'da final heyecanı için nefesler tutuldu. Adını Masterchef finaline yazdırmak isteyen yarışmacılar bu hafta ceketi kazanmak için kıran kırana yarışıyorlar. Pazartesi akşamı ilk ceketin sahibi Tahsin olurken dün akşam ikinci ceket için ter döküldü. Yarışmacılar ilk etapta zerdeçal ve yeşil zeytinin ön planda olduğu kreatif tabaklar çıkardılar. İkinci etapta ise Şef tabağı yapacak olan yarışmacılar ceketi kazanmak için yarışıldı. Peki, MasterChef ikinci ceketi kim aldı? 26 Aralık MasterChef'te ikinci ceketi kim kazandı, hangi yarışmacı finalist oldu? MasterChef All Star ceket kazanan yarışmacılar....
27.12.2023 Bilgi Rehberi
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
26.12.2023 Sağlık
Grip geçmiyor süründürüyor
Grip geçmiyor süründürüyor Grip artık daha da zor iyileşen bir hal aldı. Semptomları 3-6 ay arasında sürüyor. Ateş, halsizlik ve kas ağrıları geçmiyor. ‘Paçavra hastalığı’ olarak da bilinen influenza aylarca süründürüyor. Maske takılmasını öneren uzmanlar, düzenli uykunun hastalıktan koruyacağını söylüyor.
18.12.2023 Gündem
Makarnaya lezzet katan sos! Kremalı makarna tarifi
Makarnaya lezzet katan sos! Kremalı makarna tarifi Dünya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında hiç şüphesiz makarna başı çekiyor. Sürekli makarnayı sade yiyenlerdenseniz ve sıkıldıysanız sizin için bir önerimiz var. Kremalı makarna tarifi…
14.12.2023 Yemek
Zerdeçal ile karabiberi ayırmayın! Bağışıklık sistemini anında ateşliyor, işte formülü
Zerdeçal ile karabiberi ayırmayın! Bağışıklık sistemini anında ateşliyor, işte formülü Soğuk havalarda bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, vücut direncimizi arttırarak larenjit, farenjit, gibi hastalıklara yakalanma riskimizi düşürüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Bengi, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için beslenme alışkanlığımızda dikkat etmemiz gereken 10 kuralı açıkladı.
13.12.2023 Genel Sağlık
Osman Müftüoğlu'nun baş tacı ettiği 3 baharat! 1 tatlı kaşığı bile hafızayı fil gibi yapıyor
Osman Müftüoğlu'nun baş tacı ettiği 3 baharat! 1 tatlı kaşığı bile hafızayı fil gibi yapıyor Gün içerisinde tükettiğimiz bazı besinler hafıza problemlerine karşı önleyici, iyileştirici etkiler taşıyor. Ancak son zamanlarda gençler arasında çok yaygınlaşan unutkanlığa karşı güçlü bir bellek oluşturmak için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu 3 baharatı tavsiye ediyor.
6.12.2023 Genel Sağlık
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyor
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyor Taze fasulye, sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir sebze olmasının yanı sıra, doğru bir şekilde hazırlandığında mükemmel bir yemek haline gelebilir. İşte aşçıların ustalığıyla hazırlanan, fasulyelerin erimeyen ve dağılmayan kusursuz bir dokuya sahip olduğu özel bir tarif…
5.12.2023 Yemek
Burun spreylerini çöpe attıran tarif! Zerdeçal ile karıştırın, etkisini görün
Burun spreylerini çöpe attıran tarif! Zerdeçal ile karıştırın, etkisini görün Soğuk kış aylarıyla birlikte pek çok kişi grip, soğuk algınlığı veya alerji nedeniyle burun akıntısı ile başa çıkmak zorunda kalıyor. Ancak burun spreyi kullanmadan doğal yöntemlerle bu rahatsız edici durumu hafifletebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.
4.12.2023 Genel Sağlık
Öksürüğü bitiren babaanne karışımı! Bunu içen öksürük balgam nedir bilmiyor
Öksürüğü bitiren babaanne karışımı! Bunu içen öksürük balgam nedir bilmiyor Kış aylarının kendini hissettirmesi ile birlikle soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklar da baş gösterdi. Özellikle öksürük yaşam kalitesini düşürürken babaanne karışımı balgamı ve öksürüğü şıp diye kesiyor. İşte öksürüğü bitiren babaanne karışımı…
1.12.2023 Sağlık
Aktarlarda hareketlilik başladı
Aktarlarda hareketlilik başladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı.
9.11.2023 Ekonomi
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor Okulların da açılmasıyla birlikte birçok kişi çocuklarının gelişimi için beyin gelişimine katkısı olan gıdaları araştırmaya başladı. Uzmanlarsa bu konuda uyarıyor.
26.10.2023 Genel Sağlık
Aspirin gibi etkili baharat! Süt ve yoğurtla birleştiğinde ağrıları anında dindiriyor
Aspirin gibi etkili baharat! Süt ve yoğurtla birleştiğinde ağrıları anında dindiriyor Ağrıları dindirme özelliğiyle ön plana çıkan zerdeçal kış mevsiminin kurtarıcı baharatlarından biri. Kullananların en az aspirin kadar etki gösterdiğini söylediği zerdeçalı yoğurt ve sütle denediniz mi? İşte etkileri.
21.10.2023 Genel Sağlık
Doğal koruma kalkanı kış çayı! Boğazdaki iltihaba, ciğerlerdeki tıkanmaya birebir
Doğal koruma kalkanı kış çayı! Boğazdaki iltihaba, ciğerlerdeki tıkanmaya birebir Havaların soğumasıyla birlikte grip ve nezleden korunmak isteyenler, vücut direncini doğal yöntemlerle artırmak için kış çayı tüketmeye başladı. Peki kış çayı nedir, nasıl hazırlanır? Hangi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir? İşte cevabı.
20.10.2023 Genel Sağlık
Turne için özel karışım
Turne için özel karışım Funda Arar’ın Türkiye turnesinde bağışıklığını korumak için özel bir karışım yaptığı ortaya çıktı.
7.10.2023 Cadde
Zerdeçalın faydalarını araştırmalar söylüyor
Zerdeçalın faydalarını araştırmalar söylüyor Ayurveda tıbbında binlerce yıldır kutlanan zerdeçalın sağlığa faydaları artık bilimsel araştırmalarla da doğrulanıyor.
23.09.2023 Pazar
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte özellikle gece sıcaklıklarında önemli düşüşler başladı. Mevsim geçişlerinin hastalıklar için uygun ortam olduğunu ifade eden uzmanlar beslenme önerilerinde bulundu.
22.09.2023 Genel Sağlık
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili'
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili' Unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkileyen Alzheimer'ın henüz kesin bir tedavisi bulunmuyor. Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekere Alzheimer hakkında bilgiler verdi.
21.09.2023 Genel Sağlık
Genç-yaşlı dinlemiyor! Kansere 'dur' demek elimizde mi? 2 uzman listeyi sıraladı
Genç-yaşlı dinlemiyor! Kansere 'dur' demek elimizde mi? 2 uzman listeyi sıraladı Kanser hastalığı hemen her yaşta ortaya çıkabilirken, yapılan yeni bir araştırmaya göre dünya genelinde 50 yaş altı vaka sayısında 'son 30 yılda keskin bir yükseliş' görülüyor. Akıllarda ise tek bir soru var: Kansere 'dur' demek elimizde mi? Kanserden koruyan besinler hangileri? Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu ve Dr. Ender Saraç’a sorduk.
10.09.2023 Genel Sağlık
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır Birçoğumuz sağlıklı beslenme trendlerini ve püf noktalarını takip ediyoruz. Ancak sağlık için ne kadar çok şey yaptığınızı siz bile farketmemiş olabilirsiniz. Bildiğiniz yaşınızdan 3 yaş daha genç olabilir ya da gençleşebilirsiniz. 2 taktik haberimizde.
23.08.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zerdeçal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.