Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Zeynep Beşerler'den organ nakline destek

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde, “Kalbin Tekrar Sevecek” adlı etkinlik düzenlendi.

|

Organ naklinin öneminin tartışıldığı seminerin konuk konuşmacısı oyuncu Zeynep Beşerler oldu.

Her gün organ bağışı bekleyen üç insanın hayatını kaybettiğine vurgu yapılan etkinlikte, Türkiye’deki organ bağışının yaygınlığı ve sayıyı artırmaya yönelik bilgiler aktarılırken, organ bağışının hastalar için önemine dikkat çekildi.

Organ nakli ve organ bağışının ülkemizde problem olduğuna değinen Zeynep Beşerler, “Bu problemin aşılmasında en büyük desteği bizler vereceğiz. Bence önemli olan, organ bağışının tek bir hafta hatırlanması değil, bunun bütün bir yıla yayılması. Bununla ilgili olarak, sizinle yapacağımız projelerle, geliştireceğimiz farklı etkinliklerle daha çok insana ulaşabiliriz, daha çok insana derdimizi anlatabiliriz. Her organ bir nefestir. Gördüğünüz gibi herkesin hayatı değişiyor. Çünkü sadece böbrekle, karaciğerle bitmiyor. Düşünün ki en yakınınızdaki insan kalp nakli bekliyor ve siz ona canınızı verirsiniz ama maalesef ki veremiyorsunuz. Gün geçmiyor ki organ nakli beklerken bir hasta hayata veda etmesin. Hepimiz elimizi taşın altına koyarsak hep birlikte bu işin üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.