Siyaset Ana tema lider ülke Türkiye

Ana tema lider ülke Türkiye

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, cumartesi günü açıklayacağı seçim beyannamesinde yönetim sistemindeki yeniden yapılanmaya vurgu yapacak. Beyannamede terörle mücadelenin etkin şekilde devam edeceği, adaletin güçlüyü değil, haklıyı koruyacağı ifadelerine yer verilecek.

Ana tema lider ülke Türkiye

MHP, 26 Mayıs Cumartesi günü açıklayacağı seçim beyannamesini tamamladı. Beyannamede ilk bölümde Cumhur İttifakı’nın neden kurulduğuna ilişkin gerekçeler sıralandı. Temel vurgu ise, “2023 Türkiyesi”ne yönelik vaatlere ayrıldı. Güçlü, milli birliğini koruyan lider ülke Türkiye teması işlendi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 150 sayfa olan beyanname, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “sunuş” yazısıyla başlıyor. 2023 için Türkiye’nin, “bölgesel güç ve küresel aktör” olarak nitelendirildiği beyannamede, uzun vadeli, “Küresel Güç Türkiye Vizyonu” konuluyor. 2053’te stratejik hedefin Türkiye’nin, “Küresel Güç ve Lider Ülke” olacağı vurgusu yapılıyor. Beyannamede MHP’nin politikaları özetle şöyle anlatılıyor:

ADALET: Adalet Sistemi güçlü değil, haklıyı koruyacak. Hukukun üstünlüğü hakim kılınacak. Reformlarla adalete güven artırılacak. Yargı hizmetleri etkin hale getirilecek. Yargı bağımsızlığı teminat altına alınacak. Adli yardım uygulaması kapsamında aile avukatlığı sistemi oluşturulacak. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik şiddet olaylarında dava zamanaşımı kaldırılacak.

Haberin Devamı

KADER MAHKUMLARINA AF: MHP lideri Bahçeli’nin bir süre önce kamuoyunda tartışma yaratan af önerisi de beyannamede yer alıyor. MHP’nin iktidar olması halinde, 5 suç grubu haricinde, kader mahkumlarına af çıkarılacak.

KAMU YÖNETİMİ: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ekseninde güvene dayalı yeni kamu yönetimi oluşturulacak. Katılımcı yönetim yaklaşımı benimsenecek. Performans esaslı yönetim esas olacak. Personel rejimi yeniden düzenlenecek. Emekli ikramiyesinde yıl sınırı kalkacak. Kamu çalışanlarına disiplin affı getirilecek. Bir derece hakkından yararlanmamış memurlara bir derece verilecek. Kamu görevlilerinin nüfuz ve güç aracı olarak kullanımı önlenecek. Yerel yönetimlerin hizmet kapasitesi arttırılacak.

EKONOMİK POLİTİKALAR: Küresel rekabet gücüne sahip üretim ekonomisi. Sürdürülebilir, kapsayıcı ve istihdam dostu büyüme. Sosyal adalet ve adil gelir dağılımı. Makroekononomik hedefleri destekleyici birbiriyle uyumlu para ve maliye politikası. Üreten ekonomi ekseninde; üretimi ve istihdamı artıracak ekonomik program uygulanacak. Sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamı tesis edilecek. Ekonominin dış kaynak bağımlılığı azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirilecek, kırılganlık azaltılacak. Fiyat istikrarı sağlanacak. Büyümeden taviz vermeden cari açık kontrol edilecek. Maliye politikası makro politikaları destekleyici şekilde yürütülecek. İstihdamı teşvik edici bir işgücü piyasası kurulacak.

Haberin Devamı

EĞİTİM: Erdemli nesiller yetiştirilecek. Türkçe’nin iyi öğretilmesine önem verilecek. Eğitim sistemi yeniden yapılandırılacak. Sınıf mevcutları 25 öğrencinin altına indirilecek. Okul öncesi eğitim temel eğitim kapsamına alınacak. Mesleki eğitime ağırlık verilecek. Orta öğretimde program türü esas alınacak. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak. YÖK yeniden yapılandırılacak. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilecek. Eğitim destek hesabı oluşturulacak.

GENÇLİK: Her öğrenciye 15 bin TL’ye kadar yüksek öğrenim kuponu verilecek. İşsiz ve geliri olmayan gençler, ailelerinin sağlık sigortasından yararlanacak.

TERÖRLE MÜCADELE: Asayişin tesisi için; önleyici kolluk hizmetine ğırlık verilecek. Kaçakçılık ve göç nedeniyle oluşan oluşan güvenlik zaafı giderilecek. Terörle mücadelede ise; millet terör belasından kurtarılacak. Vatandaşla terörist birbirinden ayrılacak. Terörle mücadele başka ülkelerin inisiyatifine bırakılmayacak. Güçlü ve caydırıcı ordu tesis edilecek. TSK; silah, teçhizat ve ileri teknoloji kullanma kabiliyeti bakımından dünyanın en güçlü ordularından biri olacak. Milli çıkarlarımızı, sınırlarımızın ötesinden başlayarak koruyacak, ‘stratejik güvenlik’ anlayışına geçilecek. Yerli savunma sanayi geliştirilecek. Siber savaş ve elektronik güvenlik komutanlığı kurulacak.Güvenlik birimleri arasında eşgüdüm sağlanacak. Polislerin ek göstergesi 3600’e yükseltilecek. Askerlik süresi prim ödemeksizin doğrudan hizmet süresine eklenecek.

Haberin Devamı

DIŞ POLİTİKA: Onurlu, basiretli, çok yönlü, milli çıkar odaklı bir dış politika izlenecek. Bölgesel sorunların çözülmesi, barış, güvenlik ve istikrarın temini için gayret edilecek. Türkiye, başta İncirlik olmak üzere üs ve havaalanlarının koalisyon güçleri tarafından konuşlanma ve operasyon amaçlı kullanılmasında ülkemizin milli çıkarları hilafına gelişmelere asla fırsat vermeyecek. ‘İncirlik mutabakatı’ çerçevesinde ülkemizde konuşlanacak koalisyon güçlerine ait hava harekât unsurlarının, bölgenin siyasi, demografik, ekonomik ve sosyo-kültürel dinamiklerinde derin kırılmalara yol açacak diğer terör unsurlarının üstünlük sağlamasına, hakimiyet tesis etmesine, özerk ya da bağımsız devlet olma yolunda zemin kazanmasına imkan sağlamasına asla fırsat verilmeyecek. Kıbrıs’ta oldu bittiye izin verilmeyecek. ABD ile ilişkilerimiz eşitlik ve mütekabiliyet temelinde yürütülecek. Bölgesel sorunların çözümünde Türkiye ile Rusya’nın işbirliği belirleyici bir unsur olacak.

Haberin Devamı

‘Güçlü İktidar’ için hedefler

- Hukukun üstünlüğünü ve adaleti her alanda hâkim kılmak.
- Anayasanın ilk beş maddesinde anlam bulan esasları güçlendirmek.
- Uzlaşma kültürünü geliştirerek kardeşliği pekiştirmek.
- Temel insan hak ve hürriyetlerini teminat altına almak.
- Güçlünün değil haklının yanında olan adil bir sistem oluşturmak.
- Seviyeli, ilkeli, dürüst, ahlaki siyaset anlayışını hâkim kılmak.
- Rekabetçi piyasa ekonomisini esas alan bir ekonomik düzen oluşturmak.
- Çevreye dost bir kalkınma anlayışıyla ekosistemleri, tabii varlıkları koruyarak büyümek.
- İstikrarlı büyümeyi ve istihdamı esas alan güçlü bir ‘üretim ekonomisi’ oluşturmak.
- Yüksek teknolojiye dayalı ve katma değeri yüksek mal ve hizmet üreten sanayileşme tesis etmek.
- Ekonomik ve sosyal politikaları dar ve sabit gelirlileri gözetecek şekilde uygulamak.
- Vergi adaleti sağlamak, üretimin ve istihdamı zora sokmayacak bir vergilendirme temin etmek.
- Tarımda kendine yetebilen hale gelmek, çiftçimizin gelir ve refah düzeyini artırmak.
- Küçük sanayici ve esnafı destekleyerek yatırım, üretim ve istihdamı artırmak.
- Bölgeler arası gelişmişlik farklarını en aza indirmek.
- Yoksulluk, işsizlik ve yolsuzlukla mücadele etmek üzere milli seferberlik başlatmak.

Bahçeli, Çakıcı’yı ziyaret etti

Ana tema lider ülke Türkiye

Keskin T Tipi Cezaevi’nde hükümlü olarak yatan Alaattin Çakıcı, sağlık sorunları nedeniyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Bahçeli dün Kırıkkale’ye giderek Çakıcı’yı kaldığı özel odada ziyaret etti. -DHA