Gündem Anadolu Üniversitesi'ne operasyon

Anadolu Üniversitesi'ne operasyon

20.03.2017 - 12:41 | Son Güncellenme:

Anadolu Üniversitesi ile bağlantılı başlatılan üçüncü dalga operasyon kapsamında ByLock kullandıkları belirlenen 11 zanlıdan 8'i yakalandı.

Anadolu Üniversitesine operasyon

Eskişehir merkezli 6 ilde Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile bağlantılı başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik üçüncü dalga operasyon kapsamında, sivil havacılık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başsavcılıkça AÜ'ye yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden mezun olup, ülkenin değişik yerlerinde sivil havacılık alanında görev yapan kişilerle ilgili Eskişehir, Sakarya, İzmir, İstanbul, Ankara ve Adana'da 11 adrese operasyon gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

AÜ ile bağlantılı başlatılan üçüncü dalga operasyon kapsamında, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 11 kişiden 8'i yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 3 şüpheli ise aranıyor. AÜ'ye yönelik 18 Ağustos ve 8 Mart'ta da iki operasyon düzenlenmiş ve 53 kişi gözaltına alınmıştı

Yazarlar