Dış Mekan Ananas nasıl yetiştirilir?

Ananas nasıl yetiştirilir?

06.04.2018 - 14:40 | Son Güncellenme:

Ananas, sulu ve ferah lezzetiyle yaz aylarında severek tükettiğiniz meyveler arasında yerini almaya başladı. Ananas kaç kalori, ananas nasıl yetiştirilir merak ediyorsanız ananas kalori değerlerini ve ananasın yetiştirilme aşamalarını yazımızda paylaşıyoruz.

Ananas nasıl yetiştirilir

Ananas lezzetli olmasıyla birlikte tam bir besin deposudur. İçeriğinde bulunan vitaminler ve su sayesinde sağlıktan cilt bakımına her konuda faydalı bir meyvedir. Ananas tüketiminin fazlası içinde yüksek oranda su bulunması sebebi ile ishale yol açabilir. Ananası ne kadar tüketmeniz gerektiğinin bilmek ister misiniz? Ananas kaç kalori, öncelikle bunu bilerek yola çıkabilirsiniz. Sizden sıkça gelen sorular arasında yer alan ananas kaç kalori, ananas nasıl yetiştirilir sorularını sizler için ele aldık.

Siz de pekâlâ ananas yetiştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir takım adımlar var. Ananas yetiştirmek hakkında bilgi vermeden önce dilim dilim ananas kalori değerlerine bir bakalım…

Ananas kalori değerleri

1 adet ananas 375 kalori
1 adet ince dilim ananas 20 kalori
1 adet orta dilim ananas 45 kalori
1 adet kalın dilim ananas 50 kalori
1 normal porsiyon ananas 65 kalori

Nasıl ananas yetiştirebilirsiniz?

Ananas yetiştirmek zordur ancak imkânsız değildir. Evde ananas yetiştirmek biraz zaman alır ancak olgunlaşıp meyvesine kavuştuğunuzda beklediğiniz tüm o süreci unutacaksınız…

Ananasın iki çeşit yetiştirilme yöntemi vardır. Bir yöntem ananas tohumu alıp filizlenmesini beklemek, diğer yöntem ise marketten ananas alıp hazır fidesini almaktır. Ananas tohumu almanız ve onun olgunlaşmasını beklemeniz zorlayıcıdır ve size epeyce bir zaman kaybettireceği için biz ikinci yöntemi öneriyoruz.

Ananas nasıl yetiştirilir anlatmaya başlamadan önce bilmenizi isteriz ki en az 24 ay beklemeniz gerekecek. Ananası çok seviyorum ve bakımını üstlenebilirim diyorsanız birkaç saksı ananas yetiştirmenizi öneririz.

Evde ananas nasıl yetiştirilir adım adım başlıyoruz…

  1. Öncelikle marketten aldığınız ananasın meyvesini yaprak kısmından ayırın. Bu işlemi bir bıçak yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Kestiğiniz kısmı bir bardak suya koyup filizlenmesini bekleyin.
  3. Filizlenmeye başladıktan sonra yaprakların kök kısmını yani o filizlenen yeri toprağa gömmeniz gerekecek ve en alttaki yapraklar bu işlemin sağlıksız olmasını sağlayacağı için alttan birkaç tane yaprağı kesin. İki parmak kalınlığında yaprakları kesebilirsiniz.
  4. Şimdi ise geniş bir saksıya toprağı dökün ve ananasınızın filiz kısmı yani yaprakların kök kısmını toprağa gömün.
  5. Gömdüğünüz ananasa birkaç damla can suyu verin.
  6. Ananas güneş ışığını sever bunu unutmayın. Bu yüzden saksınızı güneş ışığı gören bir yerde bulundurun ve gün aşırı sulayın.

Ananasınız 24 ay ile 36 ay arasında meyvesini verecektir.

Yazarlar