Siyaset Ankara’da Kudüs protestosu

Ankara’da Kudüs protestosu

18.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşu ortak miting düzenleyerek, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Ankara’da Kudüs protestosu

Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma ve ÖNDER, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepki için Anadolu Meydanı’nda ortak miting gerçekleştirdi. Mitinge TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile bazı milletvekillerinin yanı sıra Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi’nin de katıldığı görüldü.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mitingde yaptığı konuşmada, “Kudüs’ün sahibi de varisi de bellidir. Kudüs’ün maliki de zilyedi de bellidir. Filistin’in egemeni Filistin devletidir” dedi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Bu kararın hiçbir hükmü yoktur çünkü Kudüs bizim kadim şehrimizdir” ifadelerini kullandı.
AGD Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça ve ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım meydandakilere hitap etti.
Grup Yürüyüş konseri
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde Grup Yürüyüş konser verirken, konser ve tertip komitesi adına yapılan konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Türkiye ve Filistin bayraklarının birlikte dalgalandırıldığı mitingte “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD” sloganları atıldı. Emniyetten alınan bilgiye göre, mitingde yaklaşık bin 500 polis görev yaptı. l ANKARA Milliyet