Siyaset Ankara-Moskova temas hattı canlandı

Ankara-Moskova temas hattı canlandı

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Ankara-Moskova temas hattı canlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya’ya resmi ziyarette bulundu. Suriye’nin İdlib bölgesindeki gelişmelerin ardından Akar ile Fidan’ın Moskova’ya ziyarette bulunması dikkati çekti. Akar ve Fidan, Rusya Savunma Bakanı ve diğer yetkililerle görüştü.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hafta içinde Ankara’ya gelerek Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği Büyükelçiler konferansı’na katılmıştı. Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmüştü. Lavrov’un Ankara ziyaretinin ardından Akar ve Fidan, dün sabah saatlerinde özel uçakla Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti. Askeri törenle karşılanan Akar ile Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Akar ile Şoygu’nun, başkent Moskova’da bir araya gelerek bölgesel güvenlik konularını istişare ettikleri belirtildi. Açıklamada, “Suriye’deki insani konuların hızlı bir şekilde çözümü ve mültecilerin ülkelerine dönüşüne görüşmede özel ilgi gösterildi” bilgisine yer verildi.