Siyaset 'Anlamlı şekilde kazanmak istiyorum'

'Anlamlı şekilde kazanmak istiyorum'

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Habertürk’te katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı.

Anlamlı şekilde kazanmak istiyorum

Yıldırım, özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

19 KONUDA İTİRAZ: Bizim zaten itirazlarımızın içinde 19 tane konu vardı. Bunların 2 tanesini bu itirazı ciddi görerek seçimin tekrarlanmasına karar verdi YSK. Bu konunun ilki sandık kurullarının yasaya uygun olarak teşkil edilmemesi. Bu sandık kurullarında yapılan işlemlerin seçim sonucunu değiştirecek nitelikte olup olmadığına bakılıyor.

ÇALINDI YAZACAK HALLERİ YOK: Gerekçeli kararda oylar çalındı diye bir tarafın söylemini yazacak halleri yok. Biz bunu halk diliyle söylüyoruz. Peki bu oylar çalınmasaydı 29 bin 400 olarak açıklanan fark 13 bin 700 seviyesine nasıl düştü? Buna bakmamız lazım.

TÜRKİYE’NİN BİLDİĞİ BİR İSİM: ‘AK Parti adayı, Türkiye’nin bildiği bir isim. Bu kadar yıl kendini ispatlamış, biz kazanmasında herhangi bir sorun olmadığını düşündük ve o yüzden gitmedik’ diyorlar. Bu seçimde böyle bir şey olmayacak. Anlamlı bir şekilde kazanmak istiyorum. Çünkü tekrar bu tartışmalar yaşanmasın.