Eğitim Anne-babalar bu kez sınava tabi tutuldular; okul Evde Başlar projesi devam ediyor

Anne-babalar bu kez sınava tabi tutuldular; okul Evde Başlar projesi devam ediyor

06.05.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Osmaniye İlkokulunda başlatılan Okul Evde Başlar Projesi kapsamında veliler yıl boyunca okudukları kitaptan çocuklarının oturduğu sıralarda sınav oldu.

Anne-babalar bu kez sınava tabi tutuldular; okul Evde Başlar projesi devam ediyor

Osmaniye İlkokulu Kütüphane Öğretmeni Özlem Özdemir, 'Okul Evde Başlar' projesi geliştirdi. Proje kapsamında veliler ilk olarak Uzman Psikolog Fatih Kalkınç’ın yazdığı Okul Evde Başlar Kitabını okudu. Bunun ardından ise veliler okudukları kitaptan çocuklarının oturduğu sıralarda sınav oldu.

Haberin Devamı

Proje sorumlusu Özlem Özdemir kütüphane kulübü olarak böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini belirterek “Velilerimizin çocuklarına karşılaşacakları bir problemi nasıl yardımcı olabilirim sorusuna cevabını bulmaları için bu kitabı tercih ettik ve okudular. Çocuklara karşı nasıl davranılmalı, eğitim ortamında çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz, eğitim ortamını nasıl düzenleyebiliriz şeklinde bir anlayışla bu kitabı okudular. Çok faydalı olduğunu biliyoruz. Bu kitabı okuyan anne ve baba kesinlikle başarılı olacaktır. Ben de bir anneyim ve bilmediğim çok şeyi bu kitaptan öğrendim ki bunu kendi kızıma uygulamaya başladım" diye konuştu.

Osmaniye İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nejla Özdemir, 120 velinin kitabı okuduğunu belirterek "Bu etkinlik velilerimizi çok mutlu etti. Çocuklarımıza uygulamak istediğimiz birçok şeyi bu kitaptan öğrendik. Çocuklarımızla birlikte kitap okuma fırsatımız oldu. Çocuklarımız üzerinde son derece faydalı bilgiler öğrendik" ifadelerini kaydetti.

Haberin Devamı

Veliler ise, Okul Evde Başlar kitabını okumalarının ardından çocukları ile ilişkilerinin tamamen değiştiğini belirterek "Kitap sayesinde çocuklarımıza daha farklı davranmayı öğrendik. Çocuklarımızın gelişim zekalarına göre davranma şekillerini öğrendik. Aldığımız bilgileri hayatımıza uyarlamayı öğrendik. Bundan sonra çocuğumuza daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. Çocuklarımızın gelişimi izlemek ve onlarla beraber olmanın tadına vardık. Okurken bizde çocuk olduk. Çocukları anlamak için faydalı bir kitap" diye konuştu.

Sınav sonuçları kitabın yazarı Uzman Pisikolog Fatih Kalkınç’ın katılacağı programla açıklanacak.