Anne olmadan önce bilmiyordum

Çocuklar büyüdükçe daha fazla düşünme fırsatım oluyor anneliğimi ve çocuklu hayatımı ve fark ettim ki anne olmadan önce ne çok şeyin farkında değilmişim.

1. Deliksiz uyku uyuyamamanın ne demek olduğunu bilmiyordum. Anlatılmaz yaşanır. Çok yazdım bloga ama yine yazıyorum: 7-8 saat mışıl mışıl kesintisiz uyumaya alışkın birinin iki saat bile uyuyamadığı zamanları anlaması mümkün değilmiş. Çünkü bu süreç uykusuzluk değil başka bir şey.

2. Sabah 6.30’un normal kalkış saati olabileceğini bilmiyordum.

3. Ne kadar emdi, ne kadar kaka yaptı? Yeni hayatımın ilk aylarının bu iki soru etrafında döneceğini bilmiyordum. Dünya yansa umrumda değildi yeter ki o 100 cc içsin, gazı olmasın, kusmasın, kaka yapsın.

Haberin Devamı

4. Reklamlardaki ¨Bebekler gibi uyu¨ diye bir ifade var ya, hah işte onun alenen yalan olduğunu bilmiyordum. Bebek uykusu sessiz, kesintisiz ve mışıl mışıl olmanın yanından bile geçmiyor çoğu zaman.

5. Annenin hasta olma, ¨yoruldum bugün ayaklarımı uzatacağım¨ deme hakkı olmadığını bilmiyordum. Fazla mesai forever.

6. Pazartesi sendromunu özleyeceğimi bilmiyordum. Hele ki çocuk biraz büyüyüp anaokuluna gitmeye başladığında Pazartesi en sevdiğim gün oldu desem yeri. Asıl hafta sonu yoruluyor anne denilen kişi.

7. Sevgilimin yani kocamın yani çocuğumun babasının beni gerçekten delirtebileceğini bilmiyordum. Nasıl mı? Gece boyu 852 kere uyanan bebeyle uğraşırken yan odadan¨Devamlı ses var rahat uyku uyuyamıyorum, tam dalamıyorum çok yorgun hissediyorum¨ diye şikayet edebilme kapasitesine sahip olabiliyorlar da ondan. Ya da ¨Oh ne rahat evdesin, yat dinlen¨ de diyebiliyorlar. Neyse ikinci çocukta öyle olmuyor. Daha doğrusu hiç uyanmıyor, ses de duymuyor, sabaha kadar mışıl mışıl uyuyor :D

8. Çocuk sahibi olduktan sonra evdeki dağınıklığın ne yaparsam yapayım toplanamayacağını bilmiyordum. O kadar temizliğe rağmen yine de sağda solda bir oyuncak, bir top, bir kalem mutlaka oluyor. Zaten salonda oyuncak köşesi var, o ne demekse. Neden odalarında oynamıyorlar da salondalar bilmiyorum. Hatta buna neden göz yumduğumu, salona yayılmalarına neden izin verdiğimi de bilmiyorum. Bazen hayat ben plan yaparken başıma gelenlerden ibaret oluyor sadece.

Haberin Devamı

9. Çocuklar uyuduktan sonra özleyip telefondaki fotoğraflarına bakacağımı bilmiyordum.

10. Bütün bu şikayetlere, yorgunluklara, uykusuzluğa rağmen iyi ki anne olmuşum diyeceğimi de bilmiyordum.

Irem Erdilek

Slingomom.com