Hamilelik Hazırlığı Anne olmaya hazır olduğunuzu gösteren işaretler

Anne olmaya hazır olduğunuzu gösteren işaretler

17.01.2018 - 17:20 | Son Güncellenme:

Annelik, bir kadının hayatında çok önemli bir zamandır ve bu durumu kucaklamaya hazır olduğunuzu söyleyen bazı işaretler vardır. Anne olmaya hazır olduğunuzu gösteren işaretleri paylaşıyoruz.

Anne olmaya hazır olduğunuzu gösteren işaretler

Anne olmak hiç de kolay bir şey değildir. Çok fazla çalışma ve çaba gerektirir. Tüm kadınlar anne olmak isteyecek diye bir durum elbette yok. Ancak bazı kadınlar gerçekten anne olmak için fazlasıyla uğraşırlar.

Haberin Devamı

Anne olduğunuzda sorumluluklarınız artar ve uykusuz geceler için fedakârlık yapmak zorundasınız. Hayatlarını iyi bir anne olmak için mutlulukla bu yola adayan birçok kadın var. Bu kadınların gerçekten anne olmaya hazır olduğuna kanıtlayan işaretler nelerdir?

Kendinizi sevmeyi öğrendiyseniz…

Kendinizi sevmeyi öğrendiğinizde ve kendinizi olduğunuz gibi kabul ettiğinizde hayatınızda olmanız gereken en önemli yerde olacaksınız. Başkasını seven ve sevmeye teşebbüs etmeden önce kendinizi sevmeniz çok önemlidir. Kendini sevmezsen kendi çocuğunu da sevemezsin.
Çocuğu yetiştirmek istiyorsanız, çocuğu kendisiyle gurur duyan bir evde mutlu ve güvenli bir şekilde yetiştireceğinizden emin olmalısınız.

Hayatınız düzene oturmuşsa…

Haberin Devamı

Hayatınız iyi kurulmuş bir yerdeyse, kendiniz ve çocuğunuz için güvenli, rahat bir gelecek sağlayacak yeterliliğe eriştiyseniz anne olmaya hazırsınız.
Hayatta kendinize ait bir yer edinmek önemlidir. Bir ev satın almak sizi kira ödeme gibi birçok masraftan kurtaracaktır. Hayatınızı güvenli ve sağlam temellere oturtulduğunuz zaman, bir çocuğa sahip olma düşüncesine sahip olmanız doğaldır.

Yatırım yaptıysanız…

Bir çocuğa sahip olmakla görevli olduğunuzu düşünüyorsanız yatırım yapmanız gerekiyor. Varlıklarınızın değeri belli bir sürede artacaktır, bu durumda herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda hayatı biraz daha dengeli ve güvenli hale getirir. Birkaç akıllıca yatırım ve özenle planlama yaparak kendi ailenizi kurmaya başlamanın yolunda iyi bir adım atabilirsiniz.

Sadık, sevgi dolu bir ilişki içindeyseniz…

Mutlu ve istikrarlı bir ilişki içinde olmak dünyaya bir çocuk getirmeye hazır olduğunuzun bir başka önemli işaretidir. Birçok kişi kendisini bir mücadele olarak görür ve hızlı tempolu dünyamızda ilişkinizi canlı tutmak ve iteklemek için çok uğraşmanız gerekir. Siz ve eşiniz ailenizi genişletmek için bebek istiyor olabilirsiniz, sevecen ve güvenli bir ortamda olmak, sağlıklı ve mutlu bir bebek için şarttır.

Ebeveynlik haberlerine tamamen sahipseniz…

Bazı garip nedenlerden ötürü ebeveynlik haberlerine tamamen girdiniz ve ebeveynlik hakkında konuşan ünlüleri dinlediniz ve çeşitli dergiler okudunuz, devam edin. Ebeveynlik haberi sizin için çok heyecan vericidir ve kendinizi tamamen yeni ebeveynlik eğilimlerinde veya ebeveynlik stillerinde hissedebilirsiniz. Bu hisse sahipseniz anne olmaya hazırsınız.

Haberin Devamı

İçgüdüsel olarak yolcuları koruyorsanız…

Araba kullanan sizsiniz ve acilen frenlere basmanız gerekiyorsa, elinizde içgüdüsel olarak yolcuları koruma duygusu oluşuyorsa, bu annelik içgüdüleriniz zaten orada olduğunu ve ne olursa olsun kendinizi korumadan önce çocuğunuzu koruyacağınız anlamına gelir.

Bütün evi çantanıza gezdiriyorsanız…

Bir bebek sahibi olmak her zaman her türlü durum için bir hazırlığa muhtaç olmanız demektir. Bu çoğu zaman bebeğin ihtiyaç duyacağı her şeyi yanınızda rahatça taşımak zorunda kalmanıza neden olur. Zaten çantanızda bir sürü eşya almaya alışkın biriyseniz, kesinlikle bir anne olmak için hazırsınız demektir.

Çocuk bölümünde gezinmeyi seviyorsanız…

Haberin Devamı

Elbise mağazalarında çocuk bölümünde gezinmeyi büyük bir sevinç ve zevk içerisinde yapıyorsanız, bu koridorları dolaştığınızda kendinizin bir anne olduğunu düşünüyorsanız ve çocuk kıyafetleri gördüğünüzde çocuğunuz olduğunu düşünüp bu minik, şirin kıyafetlerin içerisinde neye benzeyeceğini hayal ediyorsanız anne olmaya hazırsınız.

Sevdiklerinize ait çocuklar ile doldurulmuş bir albümünüz varsa…

Sosyal medyada yalnızca sevdiğiniz kişilerin değil onların çocuklarının da fotoğrafları ve videolarını paylaşıyorsanız, kendinizi çocuklarla birlikte gördüğünüz zaman mutlu oluyorsanız kendi çocuğunuz olduğunda nasıl hissedersiniz bir düşünün.

Yeğenlerinizi eğitmekle uğraşıyorsanız…

Çocuk istemekle ilgili en önemli şey neredeyse her tür duruma hazır olmaktır. Eğer daha önce bebek bakımı yapmayı seven, disiplinle uğraşan ve küçük çocuklara bakan biriyseniz kendi bebeğinizi kucağınıza almaya hazırsınız demektir. Çocuklarla uğraşmak kolay değildir; buna alışırsanız ve bu durumu beğenirseniz sizi gerçekten geride tutan hiçbir şey olmayacaktır.

Haberin Devamı

Çoklu görevleri yapabiliyorsanız…

Bir çocuğa sahip olmayı düşünüyorsanız sahip olmanız gereken en önemli beceri yönlerinizin gelişmiş olmasıdır. Çok görevli ve aynı anda birçok şeyi kontrol edebilme özelliği küçük bir çocuğunuz olduğunda dikkat etmeniz gereken bir şeydir. Çocuklar meraklıdır ve bir yerde sabit oturmayacaklardır.

Doğum ve annelik hikayelerini dinlemekten hayranlık duyuyorsanız…

Arkadaşlarınızın ya da annenizin doğum hikayelerini duyduğunuz zaman bu hikayelerin komik, acılı, üzücü olup olmamasına bakmada kendinizi her zaman bu konuyla meşgul olurken buluyorsanız içinizde bir yerlerde bebek özlemi duyuyor olabilirsiniz.

Hazır olduğunuzu biliyorsanız…

Bazen insanlar annelerinden anneliğe hazır olduklarını söyleyecek işaretlere ihtiyaç duymazlar. Tek istedikleri neyi istediğini ve neyin peşine düşmesi gerektiğini bilmeleri yeterlidir.
Bazı anneler çocuklarıyla ilgilenmek ve onları mutlu edecek kadar ilgili bir şekilde doğarlar, eğer siz de bunlardan birisiyseniz, bunu sadece siz hissedersiniz.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel


Yazarlar