Anne Sütünün Yararları

Anne sütünün hem anneye hem de bebeğine oldukça yararı mevcuttur. Her bebeğin ihtiyacına göre özel olarak üretilir. Bebeğinizin doğum haftasına ve kilosuna göre sindirim sisteminin kabul edebileceği yağ ve protein miktarına bağlı olarak üretilir. Anne sütü, tüm dünya bebekleri için üretilmiş en mükemmel besin takviyesidir.

Göğüsleriniz hamilelik döneminden başlayarak doğuma kadar süt üretimi için hazırlanır. Emzirmenin ilk günlerinde üretilen süte kolostrum denilir. Bu özel süt sarımsı ila turuncu rengindedir kalın ve yapışkanlıdır. Kolostrum, bebeğinizin enfeksiyonlara karşı korunması için yenidoğanın ilk günlerinde ihtiyaç duyduğu tüm besin maddeleri ve sıvıları sağlar. Mümkünse bebeğinizin vücuduna alacağı ilk besin kolostrum olmalıdır.

Haberin Devamı

Anne sütü, bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler içerir. Anne sütü ile büyümüş bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha nadir görülürken, beyin gelişimine de son derece olumlu etkileri mevcuttur. Çocukluk çağı ishalleri, alerjiler, solunum yolu rahatsızlıkları anne sütü sayesinde önlenebilir. İlerleyen yaşlarda görülen kanser türleri, kemik erimesi gibi ciddi hastalıklar, bebekliğinde anne sütü almış kişilerde daha nadir görülmektedir. Anne sütü mikropsuzdur. Doğrudan bebeğe verildiği için bebeğiniz mikropların neden olduğu hastalıklardan korunur. Kolaylıkla da sindirilebilir.

Emzirmenin anne içinde birçok yararı mevcuttur. Emzirme sırasında salgılanan hormonlar, annenin rahmini toplayıcı etkileri ile doğum sonu kanamaları engelledikleri gibi kilo vermeye ve vücudun eski şeklini almasına yardımcı etkilere de sahiptir. Hazırlanma, ısıtılma gibi problemleri olmadığı içinde annelere büyük kolaylık sağlar ayrıca oldukça ekonomiktir. Anne ile bebeğin duygusal bağını da güçlendirir.

Web Sitesi

İnstagram

Facebook