Annelik Estetiği Nedir?

Annelik her kadının isteyebileceği o eşsiz duygulardan bir tanesi. Her kadın anne olmayı isteyip daha sonra fit bir vücutta kalmak ister. Fakat doğumdan sonra eski kilonuza sahip olarak kalmak ve deformelerin oluşmaması mümkün olmuyor. Her şeyin bir çözümü olduğu gibi bundaki çözüm de anne estetiği!

Hiçbir kadın doğumdan sonra kendini eski formunda görmeyip yüzünde oluşan o mutsuz ifadeye kendisini alıştırmamalı. Bu yüzden anne estetiği kadınların yüzünü güldürmekte ısrarcı.

Hamilelik sırasında istemsizce fazla yemek üzerine düşüldüğü için maalesef ki kilo sorunu yaşanabiliyor. Ne kadar diyet yapılıp istenilen kiloya ulaşılsa da vücudumuzda oluşan sarkıkları gizleyemiyoruz. Ve istediğimiz görünümü elde edemiyoruz.

Güzel ve çekici görünmek eski formunuzu elde etmek için birçok diyet uygulayıp ya da sporla elde etmek istediğiniz sonuca ulaşamadığınız da işte anne estetiği bu noktada devreye giriyor!

DOĞUM SONRASI ESTETİĞİ NEDİR?
Annelerin çocuk sahibi olup emzirme dönemi bittikten sonra vücutlarında oluşan karında sarkıklık, dolgun gözükmeyen göğüsler, kalçalarda oluşan fazla yağ gibi dış görünüşü rahatsız eden değişikliklerin giderilmesi ve iyileştirmesi amacıyla yapılan estetik cerrahi bir işlemdir.

Anne estetiği yaptırmak isteyen hastalar doğumdan 6 ay geçtikten sonra yapılması önerilir.

ANNE ESTETİĞİ OLMASI GEREKEN ADAYLAR?
Hamilelik sonrası sıkı bir diyete girip istenilen kiloda olduktan sonra ne kadar kilo verilse de vücudunuz da ki sarkmalar düzelmeyip bir cerrahi operasyon gerekecektir. Böyle bir durumun söz konusu olduğunda gerekmektedir.

GENELLİKLE HANGİ OPERASYONLARA İHTİYAÇ DUYULUR?
En çok ihtiyaç duyulan operasyonlar arasında;
Göğüs ameliyatı,
Karın germe,
Liposuction ve labia minora (vajina iç dudaklarının küçültülmesi) ameliyatları yapılmaktadır.

Göğüs ameliyatı göğüste sönme boşalma meydana geldiği için meme dikleştirme ya da küçültme operasyonları gerekmektedir.

Mastopexy (meme dikleştirme) operasyonunun amacı sarkan göğüslerin eski bulunduğu yere yerleştirilip dik bir göğüse sahip olmasını sağlamaktır. Ameliyat sonrası tekrar sarkma durumu görülmemektedir. Oluşan dikiş izleri zamanla tenin kendi rengini alarak kaybolacaktır.

Meme küçülteme operasyonlarının yapılması amacı memenin büyüklüğünün sırt ve omuz bölgelerine ağrı yapması, aktivitelerin kısıtlanması ve kıyafet seçiminde oldukça zorlanmak gibi konuların giderilmesi için yapılır. Memeler birbirinden farklı olabilir bunu eşit duruma getirmek ve güzel bir görünüm sağlamak için yapılan operasyondur.

Karın germe; karında oluşan sarkmalar nedeniyle karın germe işlemi yapılmaktadır. Ayrıca sezeryan doğum yapanların izlerinin geçmesi içinde karın germe işlemi yapılmaktadır.

Abdominaplasti (karın germe) operasyonundaki amaç karın içerisinde ki fazla yağ dokusunun çıkartılmasıdır ve düz bir karın elde etmektir. Karın germe ameliyatı aşırı kilolu hastalarda diyet ve egzersiz yaptıktan sonra yapılabilir.

Liposuction ameliyatı ise vücutta oluşan yağların alınması işlemidir. Bacak (iç ve dış), karın, basen, kol ve yüz bölgelerine uygulanmaktadır. Yüz olarak boyun bölgesine işlem yapılmaktadır.

Yaptığımız diyet ve egzersizlerde ne kadar kilo verilse de bazı bölgeler de oluşan yağlar gitmemektedir. Belirli bölgelerde toplanan istenmeyen yağ dokularının alınmasıdır. Vücudun düzeltilmesini sağlayıp hoş ve istenilen bir görünüm elde etmektir.

Bir diğeri ise,
Labia minora (vajina iç dudaklarının) küçültülmesi, vajina daraltma operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu işlem aşağı doğru sarkan vajinanın toparlanmasıdır.

ANNE ESTETİĞİ AMELİYATI SONRASI AĞRILI BİR DÖNEM Mİ?
Anne estetiği ameliyatı sonrasında ilk 1 hafta içerisinde belirli aralıklarla ağrılar olabilir. Yalnız verilen ağrı kesicilerle bu ağrılar giderilebilir. Zor bir süreç olmayıp kısa sürede ağrılar kesilecektir.

ANNE TEKRAR ÇOCUK SAHİBİ OLABİLİR Mİ?
Meme operasyonu geçiren hastalar için 6 ay sonra, karın germe işlemi gerçekleştirilen hastalar için 1 yıl sonra tekrar hamilelik dönemi geçirebilir. Hamilelik süreci zor bir dönem olduğundan vücudunuzda ufak değişiklikler oluşabilir. Bu yüzden hastalar hamilelik zamanının planını bu duruma göre planlamaktadır.

OPERASYON SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE İYİLEŞME DÖNEMİ?
Karın germe ve göğüs ameliyatları operasyonlarından sonra bir süre egzersiz yapılmaması ve ağırlık kaldırılmaması önemlidir.

Karın germe ameliyatı sonrası hastanın kesinlikle kendisini zorlamaması gerekir. V şeklinde yatıp belirli bir süre öne eğilerek yürümelidir.

Karın germe ve meme dikleştirme ameliyatları geçiren hastalar için 2-3 gün aralıklarla pansuman iki hafta yapılır. Oluşan morluklar kısa bir süre sonra geçip vücutta oluşan ödemlerde 2 ay içerisinde geçmektedir.

Meme ameliyatı dikleştirme sonrasında hastalar birkaç gün içerisinde günlük hayatına dönebilirler.

Liposuction ameliyatı günlük yaşantımızı etkilemeden 1 gün istirahat edip günlük hayatımıza dönebiliriz. 1 ay korse kullanılmalıdır.


Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Haberin Devamı

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

Haberin Devamı