Anneyim Artık, E Tabii Salıcam Kendimi!

Haberin Devamı

Anneliğin içsel kavramını hepimiz biliyoruz , hadi birde dışsal kavramına birlikte bakalım.

Öncelikle yazımın başında belirtmeliyim ki, asla kimseyi kırmak, yaralamak değil amacım. Herkes olduğu gibi mutluysa diyecek söz yok!

Türkiye’de ‘annelik’ diye deli bir kavram var. Bu kavram öylesine dolu ki, akıllıyı delirtir; sabırlıyı yıldırır.

Anne oldun, otur evinde diye başlar. Sen anasın çocuğuna kalk bak, ne aynada kendine bakıyorsun! Pardon sen kendini insan mı sanıyorsun ? Ana oldun sen ana ana!!! O saçın bi süpürge edilecek, o burnun var ya, yerlerde sürüm sürüm sürtünecek, kendine dönüp bakma lüksün yok senin, çocuğun var. Sen ve çocuk eve hapsolcaksınız, çünkü çocuğunun bir düzeni var! Artık öyle akşamları dışarı çıkmalar, oje sürmeler, gezmeler tozmalar, oturup bi sıcak fincan kahve içmeler... pardon! yok daha neler??? Çocuğun var kızım senin geç bunları artık. Kölesin sen ye bakıyım şu baklavaları, börekleri, iç şu şerbeti. Heeeh tamaaam sütün olcak. Kalk gel otur sofraya yemek ye çocuk aç mı kalsın ? Çocuk ne emecek beni mi seni emecek seni!!!

Abartmış der misiniz? Derseniz ayıp edersiniz!

Bir çok kadın bunları yaşıyor. Bana yazılan Dm lerdeki sohbetlerden bunları çıkarıyorum. Öylesine dolu dolu konuşan, baskı kuran, kayınvalide-anne baskını geçtim, sosyal medya baskısı bile var!

Sonra olanlar belli. Anne psikolojik baskı ile psikolojik rahatsızlığa giriyor, bir buhran ile anneliğini yaşayamıyor, kocasına eskisi gibi değil, tüm bunların yanında evine yetişemiyor derken ipin ucu kopup gidiyor ve sonuç; mutsuz anne, bakımsız, sevimsiz anne!

Tavsiyem; kimseyi dinlemeyin! Yollayın yakınınızdakileri. Yapabiliyorsanız kalın başbaşa yavrunuzla. Bakın kendinize aynada doya doya. Yemeyin gereksiz yere baklava o bu şu. Ekmeksiz beslenin. Sebzenizi, etinizi, meyvenizi yediniz mi, birde bol bol su için moralde yerindeyse mis gibi sütünüzde olur. Sağlık el veriyorsa, soğuk demeden çıkıp 10 dk da olsa bi hava alın. Çocuktan uzaklaşmak size iyi gelecektir. Kiloların tamamı zamanla düzenli beslenme ile kolaylıkla gidiyor. Sağlıklı olun süslenin, eşinizeyse gülümsemeyi ihmal etmeyin.

Anne olduk biz. Köle olmadık. Mutlu olmak için doğurduk yavrumuzu.