Gündem Antalya'da hayat buldu

Antalya'da hayat buldu

27.04.2015 - 09:52 | Son Güncellenme:

Lenfoma teşhisi konan Rus Maria, şifayı Antalya'da buldu. Bunun üzerine heykeltıraş eş Hayat Ağacı isimli heykeli yaparak hastaneye hediye etti.

Antalyada hayat buldu

RUS Maria Voytko’nun hikayesi filmlere konu olacak türden. Genç kadının hayatı ülkesinde konulan lenfoma teşhisiyle değişti. Eşi Oleg Kievsky ise bu yolculukta Maria’nın elini hiç bırakmadı.

Haberin Devamı

TÜRK DOKTORA EMANET

Bu hastalıkla birlikte mücadele eden ikili Memorial Sağlık Grubu Antalya Medstar Kanser Merkezi’ne gelip kendilerini Prof. Dr. İhsan Karadoğan'a emanet etti. 9 gün sonra Maria ilk kemoterapisini aldı. 3. kürden sonra kök hücreleri toplanıp hazır duruma getirildi ve 35 yaşındaki Maria hastalığın üstesinden geldi.

Tüm insanlara ulaşsın

Ünlü bir heykeltıraş olan Oleg Kievsky de eşinin kanserle savaşından ilham alarak ‘Hayat Ağacı’ isimli bir eser yaptı. Kievsky, yaşamın sembolü olan bu heykelin onların hayat enerjilerini Antalya’dan yayarak tüm insanlara ulaştırması için eserini hastaneye hediye etti.

Sağlık turizminin simgesi oldu

Hayat Ağacı eseriyle Antalya’ya ve doktorlarına minnet duygularını dile getiren heykeltıraş Oleg Kievski, Mardan Palace’de gerçekleştirilen törenle, eserini Antalya’ya hediye etti. Hayat Ağacı isimli heykel AKM’deki yerinde Antalya’nın “sağlık turizmi” simgesi olacak. Akşam