Antalya Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya'dan Kısa Kısa

20.06.2018 - 15:36 | Son Güncellenme:

.

Antalyadan Kısa Kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Kepez ilçesinde Namık Kemal Bulvarı ile Mehmet Akif ve Mithatpaşa caddelerindeki iş yerlerini ziyaret eden Türel, esnafa hayırlı işler dileklerini iletti.

Esnafın sorunlarını dinleyen, hizmetlerle ilgili talep ve önerilerini alan Türel, Kepez bölgesine yapılan projeleri anlattı.

Türel, ziyaret ettiği iş yerlerinden taş fırında, lavaş ekmeği pişirerek, ustalara ve yanındakilere ikram etti.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada, yaklaşık 700 milyon liralık yatırımla Antalya'nın en büyük projesi olan 3. Etap Raylı Sistem Hattı inşaatını başlattıklarını belirten Türel, hattın büyük bölümünün Kepez'den geçtiğini söyledi.

Varsak'tan başlayıp Sakarya Bulvarı, Otogar, Üniversite, Meltem ve Eğitim Araştırma Hastanesine uzanacak raylı sistem hattının burada nostalji tramvayı ile buluşarak diğer hatlarla kenti saran toplam 53 kilometrelik bir ring oluşturacağını anlatan Türel, Varsak-Otogar arasını aralık ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Türel, ilk başkanlık döneminde Kepezaltı-Meydan birinci etap raylı sistem hattını yaptığını anımsatarak, "Tekrar göreve gelir gelmez Meydan-Aksu hattını rekor sürede tamamladık. Şimdi de Varsak-Zerdalilik arasındaki 3. etabın inşaatına başladık. Tüm bu hatlar birbiriyle bağlantılı olacak." diye konuştu.

- Dağbeli ve Bademağacı'nda yüzler gülüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Belediyesinin merkeze 54 kilometre uzaklıktaki Döşemealtı ilçesine bağlı Dağbeli ve Bademağacı mahallelerine başlattığı toplu ulaşım seferleri, vatandaşların büyük memnuniyetini kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ramazan ayı içerisinde Döşemealtı'nda katıldığı iftar programında Dağbeli ve Bademağacı'nda yaşayan vatandaşlara toplu taşıma seferi müjdesi vermişti.

Türel'in bu müjdesi kısa sürede gerçekleşti ve "DC27" nolu Otogar-Diş Hastanesi-Döşemealtı-Dağbeli-Bademağacı hattı hizmet vermeye başladı. Antalya’ya ulaşımları kolaylayan Dağbeli ve Bademağacı sakinleri, konforlu ve rahat ulaşımın sevincini yaşıyor.

Bademağacı sakinlerinden Tahsin Cüner, otobüs seferlerinin çok güzel olduğunu belirterek, "Hem saatleri hem de ücreti bizleri çok memnun etti. Sabah Antalya merkezde bir işimiz olduğunda otobüse binip işimizi bitirip öğlen tekrar Bademağacı'na dönebiliyoruz. Menderes Başkanımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

Haberin Devamı

Bademağacı Mahalle Muhtarı Salih Oktay ise mahalle halkının seferlerden çok memnun olduğunu dile getirerek, klimalı yeni otobüslerde rahat yolculuk yaptıklarını kaydetti.

DC27 Nolu Hat 07.00, 10.00, 15,30, 18.00 saatlerinde Otogar ve Bademağacı'ndan karşılıklı sefere çıkıyor. Son sefer Bademağacı'ndan 20.15’te hareket ediyor. DM 85 ve DM 86 hatları ile de vatandaşların Döşemealtı'ndan diş hastanesine kadar rahatlıkla tek araçla ulaşımları sağlanıyor.

- Hacımehmetli'nin su sorunu çözüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık su İdaresi (ASAT), Alanya Hacımehmetli Mahallesi'nin yıllardır yaşanan içme suyu sorununu, inşa ettiği 3 adet yeni içme suyu depolarıyla çözüme kavuşturdu.

Kesintisiz içme suyu temini için yeni isale ve şebeke hattı çalışmaları yapan ASAT, yaz aylarında kuraklık yaşanan kırsal mahallelerde temiz içme suyu takviyesi için su depoları inşa ediyor.

Haberin Devamı

ASAT, bu kapsamda Alanya Hacı Mehmetli Mahallesi'nin yıllardır yaşanan içme suyu sorununu inşa ettiği 3 yeni içme suyu deposuyla çözüme kavuşturdu. 100, 200 ve 250 metreküplük su depoları Hacı Mehmetli'de içme suyu sorununu sona erdirdi.

ASAT ekipleri, şebeke ve isale hattı yenileme çalışmalarında Hacımehmetli Mahallesi'nin bazı bölgelerinde bozulan yollar ASAT ekiplerince asfaltlandı.