Dış Mekan Antoryum çiçeği bakımı

Antoryum çiçeği bakımı

16.10.2017 - 16:48 | Son Güncellenme:

Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Antoryum çiçeği bakımı

Antoryum çiçeği genelde ofiste sık sık karışımıza çıkar. Antoryum çiçeği bakımı nasıldır, antoryum çiçeği çoğaltma nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Antoryum çiçeği çeşitleri

Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak pembe, beyaz ve kırmızı renk çeşitleri vardır.

Antoryum çiçeklerinin boyları 40 cm ile 80 cm arasında değişmektedir.

Antoryum çiçeği bakımı

Antoryum çiçekleri cam önü veya kapı önü gibi rüzgar alacak, cereyanda bırakacak yerlere koyulmamalıdır,yoksa yapraklarını döker.

Antoryum direkt olarak gün ışığına da maruz kalmamalıdır. Dolaylı ışığı sever. Bu sebeple perdenin önüne koyularak hafif güneşte beslenebilir.

Karanlıkta kalan kısım ise haftada 1 kere ışık alan yöne doğru çevrilmelidir. Yoksa dengesiz büyür ve yapraklarında sararma meydana gelir.

Antoryum çiçeği sulama ölçüsü nedir?

Antoryum çiçeğini sulamadan önce suya ihtiyacı var mı diye iyice kontrol edilmelidir. Parmağınızı toprağa bastırın. Toprak hala nemli ise 1 gün sonra sulayın.
Sularken dikkat etmeniz geren bir diğer önemli konu da çiçeğe verilecek suyun oda sıcaklığında olmasıdır.

Haberin Devamı

Kış aylarında düzenli bir şekilde haftada 1 kez yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kez sulamalısınız.

Sulamada sürekli aynı ölçüyü kullanmalısınız. Sulamadan sonra saksının altındaki biriken su böceklenme ve koku olmaması için dökülmelidir. Saksıda su kalmamalıdır.

Yazarlar