Gündem AÖL ilk kayıt işlemleri nasıl yapılır? 2018 AÖL ilk kayıt işlemleri

AÖL ilk kayıt işlemleri nasıl yapılır? 2018 AÖL ilk kayıt işlemleri

11.09.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

AÖL ilk kayıt işlemleri alınmaya devam ediyor. MEB tarafından 3 Eylül tarihinden alınmaya başlayan AÖL ilk kayıt işlemleri 21 Eylül'de sona erecek. AÖL kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar yukarıda belirtilen tarihler arasında İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde başvurularını yapabilecek.

AÖL ilk kayıt işlemleri nasıl yapılır 2018 AÖL ilk kayıt işlemleri

AÖL ilk kayıt işlemleri MEB tarafından alınmaya devam ediyor. Açıköğretim Lisesi ilk kayıt işlemleri 3 Eylül tarihlerinde başladı. Başvurular 21 Eylül tarihine kadar İl İlçe Halk Eğitim müdürlükleri tarafından alınmaya devam edecek. Başvuru ücreti olarak adaylardan 30 Türk Lirası alımacak.

Haberin Devamı

AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1. Başvuru Tarihleri

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 3 - 21 Eylül 2018

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 22 – 28 Eylül 2018

2. Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

3. İlk Kayıt Sınav Bedeli

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Haberin Devamı

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.