Teknoloji Apple, daha ucuz iPad modellerini kısa süre sonra tanıtabilir

Apple, daha ucuz iPad modellerini kısa süre sonra tanıtabilir

23.03.2018 - 17:03 | Son Güncellenme:

Apple, 27 Mart’ta gerçekleştirilecek etkinlikte mevcut olanlara kıyasla daha ucuz bir iPad modeli tanıtabilir. Apple’ın yeni eğitim yazılımı da aynı etkinlikte tanıtılacak. Düşük maliyetli Pro modelleri yakın zamanda Apple mağazalarında yer alabilir.

Apple, daha ucuz iPad modellerini kısa süre sonra tanıtabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, Google ve Microsoft’a kaptırdığı öğrenci ve öğretmenleri geri kazanmak için önümüzdeki hafta yeni daha düşük maliyetli iPad'leri ve eğitim yazılımlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Yılın ilk büyük ürün etkinliğinde, Apple eğitim pazarındaki köklerine dönebilir. Etkinlik, Chicago'daki Lane Technical College Prep High School'da yapılacak. Bu Apple'ın California eyaleti dışındaki nadir etkinliklerinden biri.

Steve Jobs, okulları erken yaşta Apple için bir öncelik haline getirdi. Ancak şirket son yıllarda kitlesel pazarlara ve yüksek marjlı ürünlere yönelirken, Google ve Microsoft, ucuz dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerle sınıflara girmeyi başardı. Araştırma şirketi Frost & Sullivan'a göre, geçen yıl küresel eğitim teknolojisi pazarı 17.7 milyar dolarlık gelir elde etti.

Haberin Devamı

Daha uygun fiyatlı bir MacBook için çalışmaların sürdüğü ve bu modelin MacBook Air’in yerini alacağı da iddialar arasında yer alıyor. Yeni MacBook, 1000 dolardan daha ucuz olabilir. En son 2010’da yenilenen MacBook Air, fiyatı yüzünden daha sıklıkla tercih edilen bir model.

Apple, konu hakkında yorum yapmadı.