Teknoloji Apple'dan çerçevesiz ekranlı MacBook patenti

Apple'dan çerçevesiz ekranlı MacBook patenti

25.05.2017 - 14:16 | Son Güncellenme:

Apple, MacBook bilgisayarlarında çerçevesiz ekran teknolojisini kullanmak için çalışmalar başladı. Apple'ın aldığı yeni patent, ileride gelebilecek yeni MacBook'u gözler önüne seriyor.

Appledan çerçevesiz ekranlı MacBook patenti

Son zamanlarda akıllı telefon üreticiler, tasarım anlamında kullanıcılara daha farklı bir şeyler sunmak adına çerçevesiz ekran teknoloji kullanmaya başladı. Apple ise aldığı çerçevesiz MacBook patentiyle bu teknolojiyi bilgisayarlarına da getirmeyi planlıyor olabilir.

Haberin Devamı

Apple’ın MacBook için aldığı patentte ekranda hiç çerçeve bulunmuyor. Patentte ayrıca esnek bir yapıya sahip OLED teknolojisi de kullanılıyor. Ekranın yanlarında ise sinyallerin iletimini sağlayan bağlantılar ve ince bir film şeklinde transistörler bulunuyor

Ön yüzeyin tamamı ekran olduğundan buraya başka bir donanım yerleştirilemiyor. Apple ise bu sorunu, yani örneğin kamera teknolojisini ekranın altına veya içine yerleştirerek çözmeyi planlıyor.

Patentin geleceği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Apple bu patenti MacBook'larda kullanabilir de kullanmayabilir de.