Gündem iPhone 8, iPhone X, iPhone 8 Plus fiyatı ne kadar? iPhone 8 ne zaman satışa sunulacak?

iPhone 8, iPhone X, iPhone 8 Plus fiyatı ne kadar? iPhone 8 ne zaman satışa sunulacak?

13.09.2017 - 07:22 | Son Güncellenme:

Teknoloji devi Apple yeni modellerini tanıttı. Üç modeli birden tanıtan Apple kullanıcıları bir kez daha şaşırtıyor. iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus teknik özellikleri ve fiyatı ile ilgili detaylar belli oluyor. Peki iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak?

iPhone 8, iPhone X, iPhone 8 Plus fiyatı ne kadar iPhone 8 ne zaman satışa sunulacak

iPHONE 8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Haberin Devamı

Yeni iPhone'un kamerası düşük ışık koşullarında daha hızlı davranırken, geliştirilmiş piksel işlemcisi ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. 12 MP'lik kamera da yeni renk filtresi de yer alıyor. iPhone 8 Plus'ta ise çifte 12 MP kamera yer alıyor.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu. Ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor.

iPhone, ARKit ile Oyun deneyimine interaktif yeni bir boyut kazandırmayı planlıyor. iPhone 8 Plus'in portre modu ile çekilen fotoğraflarda sonradan da aydınlatma ayarları dinamik olarak değiştirilebilecek.

Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7’den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı. GPU 3 boyutlu uygulamalarla uyumlu.

Haberin Devamı

iPhone 8 Plus, “Portrait Lightning” adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. İstediğini ışıklandırma efektini kullanabileceksiniz. Bu arada fotoğrafların üzerinde hiç oynanmadı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydı yapılabilecek. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, şirket tarafından tasarlanan video kodlayıcısıyla daha hızlı çerçeve oranları vadediyor. Apple iPhone 8 Plus ile artırılmış gerçeklik sahasına da giriş yapıyor. Her bir iPhone AR için ayarlandı.

Gerçekten artırılmış gerçeklik için hazırlanan ilk iPhone, hatta ilk akıllı telefon. Gerçek zamanlı bilgi ve istatistikleri . AR örneği geliyor. Atli Mar aramızda. Oyunda oyuncular online olarak ve gerçek zamanlı savaşabiliyor. Directive Games’ten Atli Mar, sahnede artırılmış gerçeklik oyunları hakkında bilgi veriyor. Oyuncular her bir açıdan detayları görebiliyor. Tüm ortam tek bir ekrana yansıtabiliyor.

İPHONE 8 FİYATI VE ÇIKIŞ TARİHİ

Apple, yeni akıllı telefonları iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı dün gece tanıttı. 15 Eylül tarihinden itibaren yurt dışında ön siparişe sunuluyor. Telefonların dağıtımına ve Apple Store’larda satılmasına ise 22 Eylül’de başlanacak. Apple, eylül ayı içerisinde yurt dışında birçok ülkede yeni akıllı telefonlarını piyasaya sunmayı planlıyor. Peki cihazlar ABD'de ne kadar satılıyor?

Haberin Devamı

iPhone 8'in 64 GB'lık modeli ABD'de 699 dolar (yaklaşık 2394 TL), 256 GB'lık modeli ise 849 dolar (yaklaşık 2915 TL). iPhone 8 Plus'ın 64 GB modeli 799 Dolar (yaklaşık 2743 TL), 256 GB modeli ise 949 dolar (yaklaşık 3258 TL). iPhone X 64 GB ve 256 GB modelleriyle gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerinde, 999 dolar'dan (yaklaşık 3430 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu arada bunlar cihazların ABD'deki kontratsız fiyatları.

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın Türkiye için peşin satış fiyatları açıklanmadı. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın satıldığı fiyatlarla aynı seviyedeki olacağını söyleyebiliriz. iPhone X'in 5.500-6000 bin TL olması muhtemel.

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağına net bir bilgi yok. Apple Türkiye’nin web sitesinde ürünler için "Yakında sizlerle" ibaresi yer alıyor. Cihazların ekim ayı içinde Türkiye’de de satışa sunmasını bekleyebiliriz.

Haberin Devamı

Son olarak yeni iPhone'ları ABD’den satın almak daha ucuza denk geliyor. Ancak Apple’ın uluslararası garantisi artık Türkiye’yi kapsamıyor. Yurt dışından aldığınız bir Apple ürünü artık Türkiye’de garanti kapsamında değil.

iOS 11 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ayrıca Apple, bu cihazların işletim sistemi olan iOS 11'inde çıkış yapacağı tarihi duyurdu. iOS 11, 19 Eylül'de global olarak çıkışını gerçekleştirecek.