Teknoloji Apple Pay ile Tesla otomobil satın alınabilecek

Apple Pay ile Tesla otomobil satın alınabilecek

21.03.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

Tesla, müşterilerine daha kolay ön ödeme imkanı sunmak için Apple Pay'i kullanmayı düşünüyor. Şirket en uygun fiyatlı elektrik araç üretimine hızlandırdığı için, Apple'ın ödeme platformunu desteklemesi satışları her zamankinden daha kolay ve hızlı hale getirebilir.

Apple Pay ile Tesla otomobil satın alınabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tesla sahipleri, kısa süre sonra Apple Pay'i araç satın almak için kullanabilir. Yeni mobil ödeme seçeneği, Model 3 alıcılarının bir iOS veya Mac cihazı üzerinden sipariş yapması veya aracı rezerve etmesine olanak tanıyacak. Model S ve X alıcıları, Apple'ın ödeme platformu aracılığıyla lüks sedan ve SUV için peşinat ödemelerini de yapabilecek.

Tesla bugüne kadar Model X, S, ve 3 için sadece PayPal ve kredi kartıyla ön ödeme imkanı tanıyordu. Apple Pay uyumluluğu ile Tesla araçlarına para yatırmak ya da ödeme yapmak çok daha kolay hale gelecek. Sonuçta, bir kartla bağlantılı olsa da, mobil ödemeler, iPhone, iPad veya Apple Watch'un yakın alan iletişimi (NFC) yetenekleriyle, geleneksel satın alma sürecinin birkaç adım önünde yer alıyor. Yeni ödeme seçeneği, Apple'ın Safari tarayıcısı üzerinden Tesla'nın web sitesine girilerek yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Apple Pay ile Tesla otomobil satın alınabilecek

Apple Pay'in Tesla'nın ödeme seçenekleri arasında sunulması, şirketin her işlemden sadece bir kesit alacağı göz önünde bulundurulduğunda iPhone yapımcısına çok fazla gelir sağlamayacaktır. Mobil ödeme sistemi, Apple ve Tesla'nın otomobil elde etmek için daha uygun hale getirme şekli gibi görünüyor. Aynı zamanda otomotiv endüstrisinde neredeyse hiç duyulmamış bir kavram.

Elektrikli arabalar için dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin, Alipay ve WeChat Pay gibi hizmetlerle doymuş milletiyle mobil ödemelerin kabul edilmesinde her şeyi yapan bir ülke.

Model 3 için yapılan siparişler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Tesla, günlük yaklaşık 1.800 yeni sipariş aldığını belirtti.