Teknoloji Apple Pencil destekli en ucuz iPad modeli satışa sunuldu

Apple Pencil destekli en ucuz iPad modeli satışa sunuldu

28.03.2018 - 01:15 | Son Güncellenme:

Apple, Chicago'da düzenlediği konferansta bu zamana kadarki en uygun fiyatlı iPad modelini tanıttı. 9.7 inç boyutunda ekrana sahip iPad, Apple Pencil ile de çalışıyor. Güçlü AR uygulamaları için tasarlanan yeni iPad ülkemizde 1699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Apple Pencil destekli en ucuz iPad modeli satışa sunuldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, 9.7 inç ve Apple Pencil destekli en ucuz iPad modelini kullanıcılara sundu. Uygun fiyatlı iPad'in fiyatı ise 329 dolar, ancak okullar için satın alındığında fiyatı 299 dolara düşüyor. Kalem opsiyonel, fiyat ise 99 dolar. iPad Air 9.7 2018 olarak adlandırılan yeni iPad modeli ülkemizde ise 1699 TL'den başlıyor.

Yeni iPad önceki 9.7 inç modellerle kıyaslandığında kullanım açısından bir farklılık sunmuyor. Touch ID de yerli yerinde duruyor. Apple Pencil desteği, donanımın tarafında yeni görünen tek şey.

Mevcut iPad kullanıcıları ve Apple Pencil'i desteklemek adına iOS'taki Pages, Numbers ve Keynote güncellenecek ve kalem desteği alacak.

LTE destekli bir sürümü de olacak yeni iPad'in teknik özellikleri arasında, 9.7 inç 1536x2048 piksel çözünürlükte ekran, 16nm Apple A10 işlemci, 3GB RAM, 8MP arka ve FaceTime HD kamera, 8800mAh (yaklaşık 10 saat çalışma süresi) pil yer alıyor.

Haberin Devamı

Apple ayrıca şu anda App Store'da 200 bin eğitim uygulaması olduğunu söyledi. Şirket, iPad'i Google Chromebook'lara karşı daha yetenekli bir cihaz olarak konumlandırmaya çalışıyor. Ve okulları çekmek için Apple, 5GB ücretsiz depolama alanı yerine iCloud hesabı başına 200 GB teklif ediyor.