Ekonomi Ar-Ge’de gaza bastı

Ar-Ge’de gaza bastı

19.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hometech, yeni Ar-Ge (araştırma ve geliştirme) merkezini İstanbul’da kuracağını duyurdu. 100 kişiye istihdam sağlayacak olan merkezin şu an onay sürecinde olduğunu dile getiren Hometech Elektronik Grup Müdürü Bahadır Aral, merkezin birkaç ay içinde faaliyete geçeceğini belirtti.

Ar-Ge’de gaza bastı

Birçok küresel markanın Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Aral AŞ, kendi markaları olan Hometech ve Aral Game ile de müşterilerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı

KOBİ’lere tablet...

Hometech’in yeni modellerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Aral, “Kuracağımız Ar-Ge merkezi için Uzakdoğu’dan da dönemsel olarak proje bazlı mühendis getireceğiz. Merkezde yapılacak projelerle birlikte yatırımın 1 milyon lirayı bulmasını bekliyoruz” dedi.

2014’te Hometech’i kurduklarını, giriş ve orta seviye ürün gruplarına odaklandıklarını belirten Aral, “2017’de giriş seviyesinde dizüstü bilgisayarlarda pazar payımız yüzde 7.5’ti. 2018’de notebook satışlarında yüzde 120 artış gerçekleştirdik” diye konuştu. Aral şöyle devam etti:

“KOBİ’lere yönelik de tablet gibi ürünler geliştiriyoruz. Birçok dağıtım kanalıyla çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’de modern bilgisayarın girmediği ev ve işyeri kalmaması. 4G’li tabletlerimizle kamu ihalelerine de girdik.”

Haberin Devamı

Ar-Ge’de gaza bastı
Yeni ürünler sundu

Yeni laptop bilgisayar ürünleri hakkında bilgi veren Hometech CEO’su Emir Aral, “Alfa 130P, Alfa 150P ve Alfa 1100. Yerli sermayeyle bu ürünleri son tüketiciye sunmaktan gururluyuz. Intel Pentium işlemcili Alfa 130P ve Alfa 150P, Hometech’in ürün gamında yeni bir dönemin de başlangıcı. Markanın Pentium destekli ilk ürünleri olan Alfa 130P ve Alfa 150P , gelişmiş performans özellikleri kadar tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Metal kasalı ince tasarımıyla göz dolduran Alfa 130P ve Alfa 150P, ergonomik kullanımı ve hafifliğiyle de kullanıcıların beğenisini toplayacak” diye konuştu.

Yerli markalar desteklenmeli

Yerli markaların desteklenmesi gerektiğini dile getiren Hometech CEO’su Emir Aral ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin kalkınması için yerli üretici şirketler olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Öncelikle yabancı markalarla dünya pazarında rekabet edebilecek durumda olmalı, tüketicimize dünya standartlarında, yüksek kalite ürünü, en uygun fiyata sunmalıyız. Hometech olarak, bu hedef doğrultusunda tüm gücümüzle teknolojiye yatırım yapıyoruz. Tamamen milli sermaye ile dünyaya açılan bir marka olmak amacıyla çalışıyoruz.”