Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

İç Anadolu bölgesine ait olan arabaşı hamuru, farklı lezzetler arayanlar için yöresel bir tariftir. Bu hamuru ister çorba ile tüketin isterseniz salçalı bir sos ile... Peki, arabaşı hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı hamuru tarifi...

08.01.2019 Salı Güncelleme : 08.01.2019-15:40 Salı

İç Anadolu bölgesinin vazgeçilmez yöresel tarifleri arasında bulunan arabaşı hamurunun nasıl yapıldığını sizinle paylaşıyoruz. Sadece, un, tuz ve su ile yapılan bu hamuru, arabaşı çorbası yanında servis edebilirsiniz. Farklı lezzetleri sevenlerin yapmaktan zevk alacağı bu tarifi mutlaka deneyin. Peki, arabaşı hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı hamuru tarif... 

Malzemeler:

-6 su bardağı su 
-1,5 çay kaşığı tuz
-2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 

Unu inceltmek için:

-2,5 su bardağı su

Arabaşı hamuru nasıl yapılır? 

-Kaynayan 6 bardak suya tuzu ekleyin. 
-Daha sonra unu ve 2,5 sı bardağı suda karıştırın ve inceltin.
-Kaynayan suya unlu karışımı, tel süzgeçten süzerek ve karıştırarak ekleyin.
-Muhallebi kıvamına gelince, 5 dakika daha kaynatın.
-Önceden ısıtılmış tepsiye dökün.
-Soğuk bir yerde bekletin.
-Pramit şeklinde keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.