Otomobil Aracını hurdaya ayırana ÖTV indirimi yapılacak

Aracını hurdaya ayırana ÖTV indirimi yapılacak

02.02.2018 - 13:26 | Son Güncellenme:

16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi geliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal: "16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet  ve kamyonların hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurt içinden  yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanacak" dedi.

Aracını hurdaya ayırana ÖTV indirimi yapılacak

Yeni vergi düzenlemeleri içeren Torba Yasa Meclis'e geldi. 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi yapılacak.

Haberin Devamı

Ağbal, " İkinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygulanmak üzere; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya imha merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurt içinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkanı getiriliyor.

Yurt içinde taşıtların imalat sürecinde kullanılan ve imalatçılar için ayrı bir yük oluşturan hoparlör, radyo, navigasyon cihazı, monitör gibi mallar için ödenen ÖTV, imalatçılara iade edilecek.

Mal ihracatı yapan firmalar için nisbi aidat uygulamasında asgari alt sınırın kaldırılması, hizmet ihracatı açısından ise nisbi aidat uygulamasından vazgeçilerek aylık asgari ücretin brüt tutarı ile bu tutarın 5 katı arasında belirlenen tutarda yıllık aidat tahsil edilmesi esası getiriliyor. İhraç edilmek üzere ihracatçılara teslim edilen ÖTV'ye tabi malların mücbir sebepler veya beklenmedik durumlar nedeniyle üç ay içinde ihraç edilememesi durumunda, katma değer vergisi uygulamasında olduğu gibi, üç aya kadar ek süre verilecek." dedi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması karşılığında, yeni araç alımında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacağını söyledi.