Edirne Araçlarını Bırakıp Yürüdüler

Araçlarını Bırakıp Yürüdüler

22.09.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Araçlarını Bırakıp Yürüdüler

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Dünya Otomobilsiz Kent Günü kapsamında, "Bir gün olsun otomobilsiz yaşamayı deneyelim" sloganıyla tarihi Tunca ve Meriç köprülerinde etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi, Dünya Otomobilsiz Kent Günü kapsamında, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, gidecekleri güzergahlara araçları yerine yürüyerek ulaştılar.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hareketli yaşama dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Otomobilsiz Kent Günü kapsamında araçlardan inerek yürüdüklerini belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

Özellikle petrol ve fosil yakıtların dünyamızı çok ciddi bir tehdit altına aldığı, çevre kirliliğinin had safhaya vardığı bir dönemde aynı zamanda bizim petrolü ithal ederek, dışarıya döviz ödediğimiz bir dönemde 22 Eylül sembolik de olsa önemli bir gün. Ne kadar çok petrol tüketirsek o kadar çok dünyaya ve çevreye zarar veriyoruz. Güneşimiz, rüzgarımız çok var. O yüzden muhakkak yenilenebilir enerjiyi kullanmalıyız. 1 gün dahi olsa otomobillerimizi bırakıp toplu taşıma araçlarına ve bisiklete önem vermeliyiz. Ben Edirne halkının bu anlamda çok duyarlı olduğunu biliyorum. İnsanlara bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yürümek, bisiklete binmek sağlık açısından da çok yararlı."

Haberin Devamı

Etkinlik kapsamında vatandaşlar, Tunca Köprüsü başında Edirne Kent Ormanı'na kadar yürüdü.