Siyaset Arakan çağrısı: Yaşanan acılara gözünüzü kapatmayın

Arakan çağrısı: Yaşanan acılara gözünüzü kapatmayın

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünyaya “gözlerinizi kapatmayın” mesajıyla Arakan çağrısı yaptı.

Arakan çağrısı: Yaşanan acılara  gözünüzü kapatmayın

Emine Erdoğan’ın, Bangladeş’e yaptığı ziyarete dair “Dünya Rohingya Müslümanları’nın acılarına gözlerini kapatamaz” başlıklı makalesi CNN International’da yayımlandı. Erdoğan, “Türkiye’nin burada yaşanan krizi tek başına çözmesini beklemek makul bir yaklaşım değildir. Bu nedenle dünya liderleri, Türkiye’nin adımlarını takip ederek bölgede kalıcı çözümü sağlayacak kapsamlı ve uzun vadeli bir strateji geliştirmelidir. Uluslararası toplum, Myanmar hükümetiyle birlikte çalışarak Rohingya Müslümanlarına vatandaşlık verilmesini ve Bangladeş’teki mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesini sağlamalıdır. İnsanlık, Srebrenica’da ve Ruanda’da hayatlarını kaybeden milyonlarca masuma yaptığı gibi Rohingya Müslümanları’na sırtını dönmemelidir. Gerekli adımlar bugün atılmalıdır” dedi.

‘Merhamete muhtaç’

Geçen haftalarda Bangladeş-Myanmar sınırındaki Kutupalong mülteci kampını ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, “Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Rohingya Müslümanları bana sevdiklerinin ve akrabalarının nasıl katledildiğine dair korkunç hikayeler anlattı. Bazıları, eşlerinin katledilişini izlemek zorunda bırakılmıştı. Hayatta kalabilmek için başkalarının merhametine muhtaç oldukları açıkça belli oluyordu” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin, tarihe “bir sonraki soykırım” olarak geçebilecek bu süreci durdurmak için bölgedeki diplomatik ve insani çabaları hızlandırdığını kaydetti.

Arakan çağrısı: Yaşanan acılara  gözünüzü kapatmayın


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan dün New York Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti.