Trabzon Aranan Kişiler Sandık Başında Yakalandı

Aranan Kişiler Sandık Başında Yakalandı

25.06.2018 - 21:49 | Son Güncellenme:

.

Aranan Kişiler Sandık Başında Yakalandı

TRABZON (AA) - Trabzon'da çeşitli suçlardan aranan 14 kişinin, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için oy vermek üzere geldikleri sandık başlarında yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla denetim ve kontrollerin sürdüğü bildirildi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sırasında çeşitli suçlardan dolayı aranan 14 kişinin, oy verme işlemi sırasında sandık başında gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, ayrıca oy verme esnasında kurallara uymayan 10 kişi hakkında cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ve ilçelerde son bir hafta içinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aktarılarak, Fetullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 5'ine adli işlem yapıldığı, bir kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 2016 yılından itibaren firari olan ve Ordu Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapılan operasyon sonucu yakalanan FETÖ/PDY üyesi M.K ve eşi A.A.K'nin gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Akçaabat ilçesinde ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan dolayı ihraç edilen komiser A.O, Vakfıkebir ilçesinde nafaka hükümlerine uymamak suçundan aranan Y.S.Ş'nin yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşılan açıklamada, il genelinde toplam 16 şüphelinin yakalanarak, adli makamlara sevk edildiği, bunlardan 10'unun tutuklandığı, 6'sının ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan denetimlerde ayrıca 11 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 297 mermi, 10 kuru sıkı tabanca, 23,3 gram esrar, 12 gram metamfetamin, bir çalıntı motosiklet, 10 bin 805 paket kaçağı sigara, delici ve kesici alet ele geçirildiği, 341 yabancı uyruklunun da evrak kontrollerinin yapıldığı kaydedildi.

Denetimler sonucunda Kabahatler Kanunu'ndan 89 kişi hakkında işlem yapıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, hırsızlık, fuhuş, uyuşturucu ve ateşli silah kullanımı başta olmak üzere 39 olayın aydınlatıldığı belirtildi.