Trabzon Arap Turist Trabzon'da Ameliyat Edildi

Arap Turist Trabzon'da Ameliyat Edildi

18.08.2018 - 19:45 | Son Güncellenme:

.

Arap Turist Trabzonda Ameliyat Edildi

ORDU (AA) - Suudi Arabistan'dan tatil amacıyla geldiği Trabzon'da yaralanan Ahmad Abdullah Alharbi, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de top oynarken düşüp uyluk kemiğini kıran 11 yaşındaki Alharbi, ambulansla Uzungöl Sağlık Ocağı'na sevk edildi.

Tedavi için Of Devlet Hastanesi'ne yönlendirilen yaralının, buradaki ilk tedavisinin ardından Alharbi ailesine çocuklarının ameliyat edilmesine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılan tahlillerde tiroid bezinin az çalıştığı tespit edilen Alharbi, önce Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Aslı Ece Yakıcı tarafından tedaviye alınıp tiroid hormonları normal sınırlara getirildi.

Daha sonra Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Alper Timurkaynak tarafından ameliyata alınan hastanın, kapalı yöntem sistemle sağ uyluk kemiğindeki kırık onarıldı.

Haberin Devamı

Baba Abdullah Alharbi, hastane doktor ve hemşirelere teşekkür etti.

Hastanenin Başhekimi Operatör Doktor Şaban Uysal ise bu ameliyatın, sağlık turizmi ve turistlerin sağlığı kapsamında önemli bir sağlık hizmeti olduğunu belirtti.

Hastanın babasının bir ilçede olan hastaneyi tercih etmesinin özelde kendilerine, genelde ise Türk sağlık sistemine olan güveninin göstergesi olduğunu vurgulayan Uysal, "Ayrıca 11 yaşına kadar farkında olmadıkları az çalışan tiroid bezi tanısının da hastanemizde konulması çocuğun geleceği açısından son derece önem taşımaktadır. Hastamızın şifa ile taburcu olması hepimizi mutlu etmiştir." dedi.