Gündem Ardahan'da kış bitmiyor!

Ardahan'da kış bitmiyor!

19.04.2019 - 17:38 | Son Güncellenme:

Ardahan'da iki gündür aralıklarla yağan yağmurun ardından başlayan kar yağışı kent merkezinde etkili oldu. Erzurum'da ise aniden bastıran dolu yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Doludan korunmak isteyen vatandaşlar, iş yerlerine sığındı.

Ardahanda kış bitmiyor

Ardahan’da iki gündür devam eden yağmur bugün öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde etkili olan kar yağışı vatandaşları da şaşırttı. Şehir merkezinde devam eden kar yağışı zeminde etkili olmadı.

Haberin Devamı

Batıda vatandaşlar güneşli günlerin tadını çıkarırken Ardahan'da kışın devam ettiğini söyleyen Ufuk Işık, “Bugün 19 Nisan ve batıda vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkarırken Ardahan'da halen daha kış devam ediyor” dedi.

ERZURUM'DA DOLU, KENTİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Kent merkezinde öğle saatlerinde başlayan yağmur, saat 16.00 sıralarında yerini doluya bıraktı. Vatandaşlar, doludan korunmak için iş yerlerine sığındı. Yaklaşık 15 dakika etkili olan, kenti beyaza bürüyen dolu, trafikte sürücülere de zor anlar yaşattı. Yazlık lastiklerini takan sürücüler kayganlaşan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, araçları iterek sürücülere yardım etti. Dolu yağışını fırsat bilen bazı gençler ise kartopu oynadı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, nisan ayının ortasına gelinmesine karşın, yazın bir türlü gelmediğini söyledi.

Bu arada, Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da yüksek seyretmesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, "Kar erimelerinin, dere yatakları ve ovalarda oluşturacağı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.