Ardahan Ardahan'da Midibüsün Şarampole Devrilmesi

Ardahan'da Midibüsün Şarampole Devrilmesi

22.05.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

Hastanede 10 gündür tedavisi süren 12 kişiden 11'i daha taburcu edildi

Ardahanda Midibüsün Şarampole Devrilmesi

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, midibüsün şarampole devrilmesi nedeniyle yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede 10 gündür tedavisi süren 12 kişiden 11'i daha taburcu edildi.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün önce meydana gelen kazada yaralanan 22 kişinin Ardahan Devlet Hastanesine getirildiğini belirterek, yaralılardan 10'unun kazadan bir gün sonra taburcu edildiğini ifade etti.

Diğer 12 yaralıdan da 11'inin tedavisinin tamamlanarak bugün taburcu olduğunu anlatan Özdemir, Kenan Unutmaz'ın ise hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğünü dile getirdi.

Özdemir, kazazedelerin tedavisi için büyük titizlik gösterdiklerini belirterek, "An itibariyle bir tek yaralımız Kenan Unutmaz kaldı. Şükür hepsi sağlığına kavuştu ve taburcu oldular. Hastane ve ekip olarak gerekli hassasiyet gösterildi. Bu nedenle emek veren ekibime teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Iğdır'dan Gürcistan'a giden Ali Ekber Kumak'ın kullandığı 34 TT 0009 plakalı midibüs, Çıldır-Aktaş karayolu Mozaret Dağı mevkisinde şarampole devrilmişti. Kazada, sürücü ile Barış Özüm, Nilgün ve Hatice Kıraç olay yerinde yaşamını yitirmiş, Mehmet Fatih, Erol Altay, Neşe Sadıç, Taner Aldaş, Ayşe Nur Yıldız, Osman Özen, Emine Ebru Satır, Esra Aktürk, Serap Bozdağı, Kenan Unutmaz, Feyzullah Gürel, Zehra Betül Demir, Barış Uslu, Özlem Özen, Taner Bozdağ, Ali Uzun, Neslihan Sonem, Sedanur Yadigaroğlu, Çağla Öneç, İlknur Selin Türk, Cüneyt Boyat ve Nazıl Ağan yaralanmıştı.

Araçta sıkışan yaralılar, AFAD, sağlık ve jandarma görevlilerince çıkartılarak ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.