Geri Dön

Arnavut böreği tarifi

Yufkasını kendi ellerinizle açmanız gereken Arnavut böreği harika bir tada sahiptir. Bir yiyenin bir daha yemek istediği, her yapıldığında konu komşunun tadına bakmak için sabırsızlandığı Arnavut böreğinin kabaklı, ıspanaklı, soğanlı ve kıymalı çeşitleri bulunmaktadır.İşte sizlere yerken tadına doyamayacağınız Arnavut böreği tarifimiz.

Arnavut böreği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg un
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
- 4 bardak su
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 300 gr kıyma

Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?

İç harcı için;

Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesi de doğrayıp rendeledikten sonra 1 çay bardağı sıvı yağı tavaya ekleyip soğanı patatesi ve kıymayı kavurun. İsteğe göre karabiber ekleyip 10 dk. kavurma işlemine devam edebilirsiniz.

Hamuru için;

Unu yoğurma kabına alın. Sirke 2 yemek kaşığı sıvıyağ, yeterince su ve tuzu ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Hamuru 39 parça şeklinde ufak bezelere ayırın. Her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açmış olduğunuz yufkaları 13 adetlik 3 er gruba ayırın. 13 yufkanın aralarına sıvı yağı sürüp üst üste gelecek şekilde dizin ve oklavayla tepsinin büyüklüğüne göre açın. İçerisine hazırladığınız harcı dökün ve aynı işlemleri diğer hamurlarda da uygulayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. Arnavut böreğini, şekil olarak da istediğiniz şekillerde düz veya yuvarlayarak kol böreği şeklinde de yapabilirsiniz.

Arnavut böreği dışında Arnavutların birçok meşhur ve lezzetli yemekleri bulunmaktadır.

Arnavutların meşhur yemekleri:

- Samsa
- Nohutlu ekmek
- Tirit ve Arnavut ciğeridir.

Bunların dışında kaymaçina ve trileçe tatlısı en meşhur tatlıları arasında yer almaktadır.

Arnavut böreğini yaparken nelere dikkat edilmeli?

- Küçük bezelere ayırdığınız hamurları ince açmak en önemli püf noktalarından biridir.
- Hamurunun iyice dinlenmiş ve mayalanmış olması gerekir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber