Kültür Sanat Arşipel'de akşam yemeği kazananlar belli oldu!

Arşipel'de akşam yemeği kazananlar belli oldu!

07.10.2011 - 12:52 | Son Güncellenme:

İşte muhteşem bir akşam yemeği kazanan çiftlerimiz...

Arşipelde akşam yemeği kazananlar belli oldu

Sorumuzu doğru yanıt veren ilk 100. 500. ve 1000. kişilere Kuruçeşme'deki muhteşem balık lokantası Arşipel'de akşam yemeği kazandı.İşte o isimler:

Haberin Devamı

Öznur Taşkıran,
Fatma Ahmetoğlu
Recep Koca

Doğru cevap: Celal Tan ve Ailesi’nin Aşırı Acıklı Hikayesi

-Şanslı yarışmacılarımızın isimleri, 13 Ekim günü açıklancaktır.

-Akşam yemeği fiks mönüdür.

BALIK TUTKUNLARININ MEKANI ARŞİPEL, YENİ YERİNDE

Balık müdavimlerinin yakından tanıdığı Arşipel Balık Lokantası, Kuruçeşme’deki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Boğaz manzarası eşliğinde misafirlerini ağırlayan Arşipel, günlük balıkların yanı sıra deniz ürünlerinden oluşan mezeleriyle de iddialı…

Zengin balık çeşitleri ve deniz mahsullerinin yanı sıra Türk usulü mezeleriyle de balık müdavimlerinin yakından tanıdığı Arşipel, Kuruçeşme’deki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 120 kişilik terası ve 80 kişilik kapalı alanı ile İstanbul Boğazı’nın tüm güzelliklerini misafirlerine sunan Arşipel, ilk bakışta, Barbara Pensoy’nun imzası taşıyan dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Arşipel’in kurucusu Cemal Ülman’ın özel koleksiyonunda yer alan gemi malzemeleri çok şık birer aksesuar olarak kullanılmış. Mekanda aynı zamanda sergilenen bu parçalar, orijinal gemilerden temin edilmiş. Misafirlerine bir geminin içinde bulunduğu hissini veriyor.

Haberin Devamı

Tanzanya ve Kenya’da geçen uzun yılların ardından Türkiye’ye dönerek Bodrum Bitez Aktur’da açtığı Arşipel’i gördüğü yoğun ilgi üzerine daha sonra İstanbul’a taşıyan Cemal Ülman, balıktaki ustalığını şimdi yeni yerinde de sergiliyor. İstanbul Boğazı’nın günlük balıklarının yanı sıra Çanakkale’den getirtilen kılıç, istakoz ve levrek, Bodrum’dan getirtilen sinarit, traça, lahos ve çipura ile Adana Karataş’tan getirilen orfoz ve jumbo karidesleriyle çok özel tatlar sunuyor.

Özel pişirme teknikleriyle marine edilerek hazırlanan çiğ balıklar ve karideslerin yanı sıra çok sayıda özel tarifi bulunan Arşipel, deniz ürünlerinden oluşan mezeleri ile de iddialı. Tarama, midye dolma, kalamar dolması, ahtapot, çiroz, subye, lakerda, kılıç pastırma, lüfer füme ve palamut füme, balık tutkunlarının vazgeçemediği mezelerin başında geliyor. Akdeniz yeşillikleri ve Ege otları ile hazırlanan mezeler ise mutlaka denenmeli.

Haberin Devamı

Damağa ve göze hitap eden Arşipel’de, balıkların hiçbir sos kullanılmadan çiğ ya da ızgarada naturel tatlarıyla sunulması ise bir başka özellik. Balığınızı ya da akvaryumdaki canlı istakozlardan yiyeceğinizi seçtikten sonra dilerseniz açık mutfakta usta şeflerin hazırlıklarını da izleyebilirsiniz.

Balığın ve kullanılan malzemelerin çok taze olmasına büyük özen gösterilen mekanda, bu hassasiyeti mutfakta da görebiliyorsunuz. Mekanın neredeyse oturma alanı kadar iki katı kapsayacak büyüklükte bir mutfağı buluyor. Usta şefler burada tüm hünerlerini misafirlerinin gözü önünde sergileyebiliyorlar. Hijyen ve kaliteli servisin ön planda tutulduğu mekanda fiyatlar da son derece makul oranlarda. İstanbullular’a sağlıklı, taze ve gerçek pişirme teknikleriyle çok özel balık yemekleri sunan Arşipel’de bazı fiyatlar şöyle;
Balık Çorbası : 10 TL, Deniz Börülcesi 7 TL, Yabani Akdeniz Yeşillikleri 7 TL, Kabak Çiçeği Dolması 10 TL, Tarama 7 TL, Özel pişirme teknikleriyle Çiğ Barbun 8 TL, Çiğ Karides 10 TL, Kalamar Dolma 10 TL, Somon Pastırma 10 TL, Kılıç Pastırma 14 TL, Naturel Mürekkepli Sübye 14 TL, Ahtapot 14 TL, Balık Köftesi 6 TL, Kalamar Izgara 10 TL, Karides Izgara 14 TL, Deniz Mahsulleri Güveç 20 TL, Hamsi 20 TL, Tekir 20 TL, Dil Şiş 25 TL, Deniz Levrek Şiş 25 TL…
Balığa dair hiçbir rahatsızlık verecek tat ve kokunun bulunmadığı mekanda özel yöntemlerle pişirilen çiğ levrek, çiğ karides, karides füme, kalamar dolma, mürekkepli sübye ve ahtapot mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında. Badem Kremalı Armut Tart ve Şarapta tatlandırılmış çilek ve dondurmayı da ihmal etmeyin.
Antik çağlarda “eski deniz, adalar denizi” anlamına gelen ve Ege Denizi'nin de o çağlardaki adı olan Arşipel, Halikarnas Balıkçısı'nın çok bilinen bir kitabının da adı. (212) 265 96 00

Haberin Devamı

YARIŞMA KURALLARI

Sorumuza doğru yanıt veren 100. 500. ve 1000. 3 kişiye çift kişilik Arşipel'de akşam yemeği hediye ediyoruz.

-Akşam yemeği fiks mönüdür.

-Kazanan yarışmacılarımız 13 Ekim'de ve e-posta ile bilgilendirileceklerdir.

- Kazandığınız akşam yemeği hediyesini bir ay boyunca dilediğiniz bir akşam değerlendirebilirsiniz.

- Kazanan yarışmacılarımız kendilerine gönderilen e-postaya 24 saat içinde cevap vermedikleri takdirde, hediye bir sonraki kişiye devredilecektir.