Denizli "Artık Yerli Ve Milli Sanayimizle Teröre Göz Açtırmıyoruz"

"Artık Yerli Ve Milli Sanayimizle Teröre Göz Açtırmıyoruz"

19.06.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

Artık Yerli Ve Milli Sanayimizle Teröre Göz Açtırmıyoruz

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin yerli ve milli silah sanayine verdiği önemle dışa bağımlılıktan kurtulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Tin, seçim çalışmaları kapsamında sanayi esnafıyla bir araya gelerek, istek ve sorunlarını dinledi.

Milli silah sanayisinin ürünleri İHA ve SİHA'ların terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlardaki başarılarda büyük katkı sağladığını anlatan Tin, silah konusunda dışa bağımlılık azaldıkça, bölgedeki etkinliğin de arttığına tanık olduklarını söyledi.

Daha fazla söz sahibi olmak için daha çok millileşmek gerektiğine vurgu yapan Tin, "Bu nedenle biz AK Parti olarak üretime, sanayileşmeye önem verdik. Üretenin yanında yer aldık, destekçisi olduk. Güçlü Türkiye'nin yolunun milli sanayiden geçtiğinin bilincinde olduk ve bu doğrultuda politikalar ürettik. Silah sanayine büyük önem verdik. Artık yerli ve milli sanayimizle teröre göz açtırmıyoruz, düşmanlarımıza aman vermiyoruz. Çünkü artık silahlarımızı, tanklarımızı, tüfeklerimizi, İHA'larımızı, SİHA'larımızı kendimiz yapıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Tin, artık dünyada dengelerin yeniden şekillendiğini, rollerin yeniden paylaşıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Savaşalım ya da savaşmayalım. Türkiye olarak yerli ve milli silah sanayine daha çok ihtiyacımız var. Ne kadar çok milli silahımız olursa, bu konuda dışa bağımlılığımız ortadan kalkarsa o kadar güçlü ve caydırıcı oluruz. Bölgemizde bize biçilen rolü oynamak yerine, oyun kurucu oluruz. Nitekim bunu yakın dönemde yaşayarak tecrübe ettik. Daha önceleri İsrail'den, Amerika'dan aldığımız insansız hava araçları ile terörle mücadele konusunda sağladığımız başarı ortada. Kendi milli İHA ve SİHA'larımızı ürettikten sonra elde ettiğimiz başarıyı da gördük. Bu operasyonlar aynı zamanda, askeri gücümüzün zayıfladığını düşünenlere de çok iyi bir cevap olmuştur. Bizi duymazdan gelenler, bu operasyonlardan sonra artık bizimle masaya oturma, uzlaşma durumunda kalmışlardır."