Siyaset ‘Asıl ihtiyacımız olan adalettir’

‘Asıl ihtiyacımız olan adalettir’

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi’nin Elmadağ Kültür Merkezi’nde düzenlediği iftar programında vatandaşlara seslendi.

‘Asıl ihtiyacımız olan adalettir’

İftar sofralarında siyasi konuşma yapmayı doğru bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Size güzellikten, adaletten, insan haklarından söz etmek isterim. Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey; adalettir, sevgidir, hoşgörüdür. Ben belediye başkanlarımız göreve başladığında onlara şunları söyledim. Bir, herkese eşit davranacaksın. İki, kul hakkı yemeyeceksin, harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Adalet kadar güzel bir kavram yoktur. Devletin temeli adalettir. Adalet insan olmanın temelidir. Adaletli davranacak olanlar en başta yöneticilerdir. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Ramazan gününde ben ancak bunları söyleyebilirim. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur.’ Doğruyu bileceğiz, doğru yoldan gideceğiz.” Kılıçdaroğlu, programdan ayrılırken gazetecilerin YSK’nın İstanbul gerekçesine ilişkin sorusuna “Şimdi Genel Merkez’e gidiyorum. Arkadaşlarla görüşeceğiz, durumu değerlendireceğiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında iptal kararının verildiği 6 Mayıs’tan bu yana 16 gün geçtiğini belirterek, “Bakar bakmaz şunu görüyoruz ki mızrak çuvala sığmamış. Bu, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük var iddiasıyla iptal edilen Türkiye’deki ilk seçimdir. 31 Mart’ta milletin dediği değil siyasi iktidarın ve YSK’nın dedikleri olmuştur” dedi. Öztrak, gerekçeli kararın hiçbir yerinde “çalma çırpma” gibi bir kelimenin yer almadığını belirterek, “Bu çalma ve çırpma iddiasında bulunanlar milletin karşısına çıkıp ne söyleyeceklerdir?” dedi.