Dünya Aşırı sıcak öldürdü

Aşırı sıcak öldürdü

23.06.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:

ABD'de 47 dereceyi bulan hava sıcaklığı dört kişinin ölümüne yol açtı. Yaşamını yitirenler arasında bir vadide tırmanış yapan baba ve oğlu da var. Avrupa'da ise 37 dereceye ulaşan bayıltıcı sıcaklar var. Fransa, Almanya ve İspanya'da yüzlerce insan parklara ve sahillere koştu, Bulgaristan'da hayvanat bahçesindeki filler su sıkılarak serinletildi.

Aşırı sıcak öldürdü

ABD'nin güney ve batısındaki eyaletler aşırı sıcaklarla kavruluyor. California, Nex Mexico, Texas, Utah, Arizona ve Colorado'yu etkileyen sıcaklar ölümlere yol açtı.

Haberin Devamı

Texas'tan New Mexico'daki bir ulusal parka gelen baba ve oğul, buradaki tırmanış sırasında hayatını kaybetti. 57 ve 21 yaşlarındaki iki erkeğin cesetleri bulundu, polisin bunaltıcı havanın ölüme yol açtığını duyurdu.

California Santa Clara'da ise bir yaşlı erkek ve bir yaşlı kadın sıcak nedeniyle yaşamını yitirdi. 72 yaşındaki evsiz erkek bir aracın içinde ölmüş halde bulundu.

New Mexico eyaletine bağlı Phoenix'te son birkaç günde onlarca uçuş aşırı sıcak nedeniyle iptal edilmiş durumda.

Sıcak hava dalgası, Avrupa kıtasını da baştan sona etkiliyor. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği Fransa, Almanya ve İspanya'da yüzlerce insan parklara ve sahillere koştu. Uluslararası ajanslar, her iki ülkeden de çok sayıda fotoğraf servis etti.

Haberin Devamı

Bulgaristan'dan bugün gelen fotoğraflarda ise, başkent Sofya'daki bir hayvanat bahçesinde fillerin serinletildiği görülüyor.