Gündem Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin

Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Küçük Prens’in yazarı Antoine de Saint-Exupéry’nin II. Dünya Savaşı sırasında sevgilisine yazdığı ve üzerine suluboya resim yaptığı aşk mektubu yapılan müzayedede 1 milyon 320 bin TL’ye satıldı.

Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin

'Küçük Prens’in yaratıcısı, Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry’nin savaştayken sevgilisine yazdığı, üzerinde yazarın yaptığı sulu boya bir resmin olduğu aşk mektubu, Paris’te önceki akşam bir açık artırmada satıldı. Resimli mektup, Artcurial Müzayede Evi tarafından düzenlenen ve yazara ait 49 parça imzalı el yazması eserin yer aldığı müzayedede 240 bin 500 euro’ya (1 milyon 320 bin lira) alıcı buldu.

Haberin Devamı

Son yazışmasıydı

Müzayede evinden, Saint Exupery’nin 1942 yılında, II. Dünya Savaşı’nda Kuzey Afrika’da Özgür Fransız Hava Kuvvetlerinde pilot olarak görev yaparken yazdığı mektubun, muhtemelen yazarın hayattayken yaptığı son yazışma olduğu düşünülüyor. Mektubun başına konulan sulu boya resimde, ‘Küçük Prens’ kitabındaki prens karakterine benzer bir erkek çocuk figürünün küçük gezegenin tepesindeki masasının başında uzun bir parşomeni yazılarla doldurduğu görülüyor. Resimde prensin uzun atkısı boşluğa uzanırken, masasına bir kuş konuyor.

Saint-Exupery, 1944 yılında Akdeniz’de bir keşif görevi sırasında uçağıyla birlikte kaybolmuştu. Yazarın, savaş yıllarında kaleme aldığı ve ölümünden sonra yayımlanan resimli çocuk kitabı ‘Küçük Prens’, dünyada en fazla sayıda dile çevrilen kitapların başını çekiyor.

Haberin Devamı

Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin

Exupery Vakfı gençler için bağış topladı

Dünyada çok daha fazla sayıda genç ve çocuğa eğitim projeleri sunmak hedefiyle yola çıkan Antoine de Saint-Exupéry Gençlik Vakfı için pek çok müzayede düzenleniyor. Bunlardan biri de geçen yıl İsviçre’de yapılan bir saat müzayedesiydi. IWC Schaffhausen’in serisinden Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Le Petit Prince” modeli, 38 bin İsviçre frangı’na satılmıştı (yaklaşık 150 bin TL). 18 karat beyaz altın kasa ve mavi kadranla donatılan saat, IWC üretimi 52850 kalibre ile çalışıyor. Saat Antoine de Saint-Exupéry’nin mavi floral deseninden ilham alınarak hazırlandı.

Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin

2014’te çizimleri satıldı

Exupery’in ‘Küçük Prens’inin, yazarın elinden çıkmış orijinal suluboya çizimleri 2014’te Paris’te yapılan açık arttırma ile satışa çıkarılmıştı. Kitabın 1943’teki orijinal 17 sayfa imzalı çizimleri 148 bin dolara alıcı bulmuştu. Küçük Prens’in yaşadığı gezegene adını veren Asteroid B612’yi keşfeden, kara tahtada geometri ve matematik çizimleri yapan Türk astronot da resimlerde tasvir ediliyordu.

Aşk mektubuna 1 milyon 320 bin