Aslan Burcu Özellikleri

23 Temmuz itibariyle Güneş, Aslan burcuna giriş yaptı. Yani gökyüzünde yepyeni bir Aslan sayfası açıldı! Bu vesileyle tüm Aslan burçlarının doğum gününü kutluyor ve yeni yılda gururları yüzünden daha az kaybetmelerini diliyoruz :) Evet, Aslan burçlarının favori mekanı, genellikle gurur ve ego dağlarıdır :)))

Aslan burcu sahnede olmak isteyen, parlama ihtiyacı içinde olan, kendine güvenli, cesur ve cömert bir figürü temsil eder. Sahneye çıkmak ve bir gösteri sunmak en iyi bildikleri şeydir. Bu 'gösteri', bildiğimiz anlamıyla sahne sanatlarıyla ilgili olabileceği gibi, kendi arkadaş grubu, iş veya aile çevresinde yüksek tonlu konuşmalarla, kendini göstermek isteyen tavırlarla, herkesi koruyup kollamak isteyen babacanlıkla/anaçlıkla da ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Bir aslan burcunu nereden tanırız?

Aslan burçları bir balık veya yengeç kadar naif değildir; onlar kadar içe dönük ve kırılgan yaşamazlar. Son derece net, dik, asi, özgüvenli, gururlu insanlardır. Tek başına hareket etmesini gayet iyi bilirler. Bu tavırlarıyla sanki insanların kendileri hakkında ne düşündüğünü önemsemiyor gibi görünürler ama gerçekler öyle değil! Gösteriyi izleyen olmazsa, sahneye çıkmanın ne anlamı var ki? Elbette çevresinde insanlar görmek isteyecek, onların kendisi hakkında ne düşündüğünü önemseyecektir. Zaten Aslanların her tavrı ve sözü, sanki önceden prova edilmiş gibi net, dobra ve keskindir. Ona kayıtsız kalmanız imkansızdır. Bir noktada sizi yakalar, etkilenirsiniz.

Aslında onları ilk görüşte tanımak da çok kolay. Doğum haritasında Aslan burcunda birden fazla gezegeni bulunanlar, yani stelyumu olanlar, giyim tarzları ve özellikle de saç-sakal-bıyık kombiniyle dikkat çekerler. Özellikle o Aslan kadınlarının saçları var ya! Bir aslan yelesi gibi oradan oraya sallanacaktır illa ki! Bakınız mesela aslan burcu ünlülerinden Elçin Sangu, ilk olarak farklı saç rengiyle dikkat çekti, hatta şampuan reklamlarında bile yer aldı. Aynı şekilde Leman Sam da tam bir aslan kadını. Bakımlı bir vücut, son moda ve ciks kıyafetler, bazen abartılı olabilecek aksesuarlarla onları şak diye tanıyabiliriz. Örneğin Madonna'ya bakın, Jennifer Lopez'e bakın; onlar tam bir aslan kadını! Benim de delicesine hayran olduğum The Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger ise, sahne şovları, dansları, tarzı ve karizmasıyla Aslan erkeğine iyi bir örnek.

Haberin Devamı

"Yanlış adama çattınız!"

Hayat kaynağımız, yaşam enerjimiz olan Güneş'in yönettiği tek burç da Aslan'dır! Eh, ona da bu karizma yakışır zaten değil mi? Bir Güneş gibi parlayacak, bir Güneş gibi dikkat çekecek, girdiği ortamlara Güneş gibi doğacak. Bir Aslan'ı daha azı kesmez. Minnoş bir Venüs ile işi olmaz Aslan'ın. En büyüğünü, en iyisini, en güçlüsünü isteyecektir ve o da tabii ki Güneş'tir! Ama unutmayın ki Güneş'e çok yaklaşırsanız yanarsınız! Aynen böyle, bir Aslan ile güç ve ego mücadelesine girmenizi tavsiye etmiyorum :)

Aslan kraldır, önderdir. Uç noktalarda bazen başkalarının hayatlarında da söz sahibi olmak, yönlendirmek isteyebilir. İsteklerini kabul ettirmek için de elinden geleni yapar; kısacası inatçıdır! Bir aslanın iyi gününe denk gelirseniz onun ne kadar tatlı, güleryüzlü, yardımsever olduğunu görürsünüz. Kötü gününe denk gelirseniz, hiç beklemediğiniz sertlikte bir tepki alabilirsiniz. Mesela çok yakın bir aslan tanıdığım, inanılmaz tatlı, komik ve sevilen bir insan olmasına rağmen, sinirlendiğinde hep aynı cümleyi kurar: "Yanlış adama çattınız!" Hakikaten de öyledir yani... Çatılacak en yanlış adamdır aslanlar! :)

Haberin Devamı

Hepimizin 'aslan' olduğu bir alan var

Aslan burcu girdiği ortamlarda hep merkezde olmayı ister. Onun hakkında konuşulmasını veya bizzat kendi konuşmayı, sohbeti ve insanları istediği gibi yönlendirebilmeyi diler. Merkezde olmak ona büyük bir zevk verir ama zaman zaman bu durum etrafındakileri canından bezdirebilir tabii... Aslan kendi egosunu beslemek için topluluklara girip çıkar, eğlence yerlerinin müdavimi olur, bunun gibi büyük kalabalıkların arasında yer almak, tanınmak, konuşulmak ister.

Hepimizin haritasında Aslan burcu bir bölgeye düşüyor. Bizler bu bölgede kendimizi ifade etmek, var olmak, parlamak istiyoruz. Bu bölgede risk alıyor, cesur davranıyor, en önde olmak, yönlendirici olmak, erk sahibi olmak istiyoruz. Bu alan güvenimizin, cömertliğimizin ve moralimizin tam olduğu, kendimiz gibi olduğumuz ve hatta büyük riskler alarak kahramanlık yaptığımız yerdir. Haritasında Aslan burcu aktif olanları cömertliğinden, altın kalpliliğinden, yardımseverliğinden ve ışıltısından tanıyabilirsiniz.

Medikal astrolojide ise aslan burcu kalp, sırt ve omurgayı yönetir. Bu bölgelerle ilgili hastalıklarda aslan burcuna, buradaki gezegenlere, aldığı açılara vs. bakılır.

Aslan Burcu Ünlüleri: Engin Altan Düzyatan, Ayşe Hatun Önal, Sibel Can, Deniz Akkaya, Cemil İpekçi, Zerrin Tekindor, Andy Warhol, Charlize Theron, Murat Dalkılıç, Bade İşçil, Edip Cansever, Muazzez Ersoy, Whitney Houston, Ahmet Hakan, Meryem Uzerli, Timuçin Esen, Selami Şahin, Jennifer Lawrence, Ara Güler, Sagopa Kajmer, Farah Zeynep Abdullah, Demi Lovato, Usain Bolt

Uyumlu olduğu burçlar: Koç, Yay, Terazi, İkizler
Uyumsuz olduğu burçlar: Akrep, Kova, Boğa
Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz: