Otomobil Aston Martin Rapide AMR 2018 tanıtıldı!

Aston Martin Rapide AMR 2018 tanıtıldı!

13.06.2018 - 14:52 | Son Güncellenme:

İngiliz otomobil markası Aston Martin, geçtiğimiz yıl 2017 Cenevre Motor Fuarında başlangıcını yaptığı konsept otomobilin üretim versiyonu olan, dört kapılı yeni Rapide AMR 2018'i piyasaya sürdü. Ailenin üçüncü üyesinin duyurusunu gerçekleştiren İngiliz marka, sınırlı üretimi ile şimdiden sürücülerin dikkatini çekmeyi başardı. İşte Aston Martin Rapide AMR 2018 hakkında bilmeniz gereken her şey...

Aston Martin Rapide AMR 2018 tanıtıldı

İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin ailenin üçüncü üyesi olan, dört kapılı yeni Rapide AMR 2018'i piyasaya sürdü. Geçtiğimiz yıl 2017 Cenevre Motor Fuarında başlangıcı yaptığı AMR departmanının ikinci üyesini ekleyen Aston Martin bu kez aradan sadece 1 ay geçmesiyle ailenin üçüncü üyesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Sınırlı sayıda 210 araçla üretime geçecek olan yeni Rapide AMR 2018, özel tasarım renkleriyle bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Aston Martin Rapide AMR 2018, Aston Martin Racing'i temsil ederek, otomobil yarışları ile karayolu araçları arasındaki bağlantıyı performans ve estetikle birleştiriyor. Yeni Rapide AMR 2018; gelişmiş performans, daha keskin dinamizm ve yüksek performanslı bir sedan otomobil ile, daha güçü tasarım dilinin orta noktada buluşturulması üzerine hayata geçirilmiş bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

İşte Aston Martin Rapide AMR 2018'in özellikleri:

Diğer modeli Rapide S'te bulunan 552 beygir güç ve 630 Nm tork üreten bu moto, AMR ile birlikte 580 beygir güç seviyesine ulaşıyor.

Aston Martin Rapide AMR 2018 tanıtıldı

Yapılan test sonuçları ile 0'dan 100'e hızlanmasını 4,2 saniyede tamamlayan otomobilin, maksimum erişebileceği limit ise 330 km/s olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Tüm bu hız boyutunu kullanabilmek için, araç 21 inçlik jantlardan oluşuyor. Bu da yüksek soğutma sağlayarak, frenleri soğutmaya yardımcı oluyor.

Otomobil artan limitleri kontrol altına alması gereken bir fren sistemi ile karşımıza çıkıyor. Aston Martin burada bizleri önde altı, arkada ise dört pistonlu kaliperlerin görev yaptığı karbon seramik disklerle karşılıyor.

Renk paletinin yanı sıra, ön lip, marşpiyeller ve arka difüzör gibi parçaların tamamında karbon fiber parçalarıyla fark yaratıyor.

Kokpit bölümüyse diğer AMR versiyonlarında olduğu gibi karbon fiber ve Alcantara döşemelerini bulunduruyor.

Aston Martin Rapide AMR 2018 tanıtıldı

İlk teslimatları bu yılın son çeyreğinde yapılacak olan Rapide AMR modellerin yurt dışında 194,950 euro fiyatıyla alıcı bulması bekleniyor.