2018’in temaları

Bu yıl hedeflerimizi yenilenmeden, eskiyi geride bırakmadan yana koymalıyız

2018’de gökyüzü hayatımıza yansıyacak yeni işaretlerle dolu. Bu yıl üç kısmi Güneş tutulması, iki de Ay tutulması var. Ayrıca bu yıl Uranüs 15 Mayıs’ta Boğa burcuna, Kiron da 17 Nisan’da Koç burcuna ilerleyecek. 8 Kasım’a kadar Akrep’te ilerleyen Pluton ile açı içerisinde olacak. Ayrıca Uranüs de Neptün’le yarımkare açı kuracak. Bu temalara kısaca bakalım.

Güneş tutulmaları joker kartları gibidir, süregelen gelişmeleri ve biriken temaları tetiklerler. İlk Güneş teması 16 Şubat’ta, Saka burcunun 27 derecesinde gerçekleşirken, Merkür ve Uranüs’le açı kuruyor. Saka burcundaki tutulmalar sosyal olaylara hareket ve hararet getirirler. 16 Şubat civarında toplumsal konularda kaynamalar, yenilik ve farklılık isteği, protestolar, aynı zamanda teknolojik alanlarda ilerlemeler daha çok haber olabilir. İkinci Güneş tutulması 13 Temmuz’da Yengeç burcunun 20 derecesinde gerçekleşirken, Pluton’la karşıt açı kuruyor. Aynı zamanda bu dönemde Mars güney ay düğümü ile birleşmekte. Bu dönemde milli hassasiyetler, güç savaşları, tehditler, kırılganlıklar, güvenlik temaları var ancak şiddete ve yıkıcı gelişmelere yol açabilecek olaylar da artabilir. Son Güneş tutulması ise 11 Ağustos’ta Aslan burcunun 11 derecesinde, bu kez kuzey ay düğümü yönünde gerçeklişiyor. Bu tutulma liderlerle, yöneticilerle ilgili haberler, yönetsel konular yanında, sanatçıları, eğlence dünyasını ve dikkat çeken kişileri daha sık gündeme getirebilir.

Haberin Devamı

Ocak, Nisan ve Eylül ayında Jüpiter ve Pluton açı içerisinde kalıyor. Bu aylarda güç elde etme savaşı, gerek finansal yatırımlar, gerekse siyaset içinde kontrol, manipülasyon ve güç değişimi daha sık gündeme gelebilir. Jüpiter/Pluton temaları ele geçirme, büyük güç elde etme, mafyatik ilişkiler, korkutma ve nüfuzunu kullanmakla yakından ilişkilidir.

Çok sıcak bir yaz

Mars bu yaz 27 Haziran – 27 Ağustos arasında geri gidecek ve bu süreçte, 14 Haziran, 18 Temmuz ve 22 Eylül tarihlerinde güney ay düğümü ile birleşecek. Bu tarihlere özellikle dikkat etmeliyiz. Öfke ve şiddetin neden olabileceği yıkıcı olaylar, bağları kopartan, sert ve katı tavırların gündeme gelebileceği zamanlar söz konusu olabilir. Savaş gezegeni Mars geri giderken, olumsuz yönlerini daha çok ortaya koyabilir. Mars geri giderken, önemli girişimlerde bulunmak yerine, daha sakin ve beklemede kalmaya bakmalı, eksik işleri bitirmeye özen göstermeliyiz.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanında bu yıl çok daha uzun vadeli sonuçları olan, uygarlıklar açısından önem taşıyan Uranüs-Neptün etkileşimi de söz konusu. Bu nedenle bilimde ilerlemeler, sanatta yeni akımlar, ilginç fikirler ve keşifler açısından oldukça bereketli bir dönemden geçmekteyiz. 2020 sonuna kadar kapanmakta olan Jüpiter-Satürn döngüsü altında siyasi dengesizliklerin, yönsüzlüklerin artacağı, liderlik temasının değişeceği bir sürece doğru ilerlemekteyiz. Böyle dönemlerde sonlanmakta olan temalar, dağılmalar gündemde olacak. Siyasette ve devletlerin yönetiminde beklenmedik durumlar, anilikler ortaya çıkarken, ana temalardan birisinin arınma ve değişim olacağını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı