2018 yaklaşırken

Güçlü değişikliklerin kapısındayız

2018 yaklaşırken, hayatımıza getireceği değişiklikleri şimdiden farketmeye başlayabiliriz. Pek çok yeni tema hayatımıza girmeye başlıyor. Önümüzdeki dönemde yepyeni koşullar ve öğrenmek durumunda olduğumuz koşullar var. Zira 2018’de Satürn ve Uranüs burç değiştirmiş olacaklar. Aynı zamanda birbirine karşıt doğalar taşıyan bu iki gezegeni işbirliği içinde görüyoruz. Her ik gezegenin de toprak elementinden burçlara ilerleyecek olması hayatımızın pratik yönlerini, yapıcı olmayı, somut şeyler üretme çabamızı destekleyeceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla, 2020 yılına kadar sorumluluklarda artış, zaruri olarak gerçekçi ve daha planlı davranma konusunda kendimizi teşvik etmek, yüreklendirmek durumundayız.

Haberin Devamı

20 Aralık’ta Oğlak burcuna ilerleyecek olan Satürn’ün getireceği temaları şimdiden görmeye başlayabiliriz. Zamanı ve olgunlaşmayı, görev ve sorumlulukları açıklayan Satürn, kendi burcu Oğlak’a geçince zamanın ruhunda ciddiyet ve sınırlamalar daha ağır basmaya başlayacak. Satürn, burcu Oğlak’la gece ilişkisi içerisinde olduğu için bu burçta daha gelenekçi, geçmişe bakan, daha sert ve katı bir öğretmen gibi çalışır. Satürn Oğlak’ta öğrencisini 49’la bırakan bir öğretmen gibidir. Belki bundan pek hoşlanmayabilir ve onu acımasız bulabiliriz. Ancak Satürn bir yandan inşa eden ve bizi meziyetlerimize göre net bir biçimde ölçen bir gezegen olduğu için, alacağımız sorumlulukları mümkün olduğunca yerine getirmemiz, uzun vadede son derece faydalı sonuçlar getirebilir.

Bu süreçte, 2018-2020 yılları arasında, öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Satürn’ünden doğrudan etkilenecekler. Eğer yükselen burcunuz bunlardan birisi ise, ya da astrolojik haritanızda bu burçlarda çok daha fazla gezegen varsa, bu süreçte daha sorumlu, gerçekçi ve kalıcı adımlar atmak için harekete geçmek durumundasınız demektir. Yükselen Koç’lar bu kısıtlamaları iş hayatlarında, kariyerlerini yönünde, yükselen Yengeç’ler özellikle ilişkilerinde, evlilik ve ortaklıklarında, yükselen Terazi’ler aile hayatında ve özel hayatları ile iş arasındaki dengede, yükselen Oğlak’lar ise doğrudan yeni sorumluluklar ve başlangıçlar yaparak öğrenecekler. Aynı zamanda, yükselen burcuna göre, Oğlak’ın hangi evinize düştüğüne bakabilirsiniz. Bunun için yükselen burcunuzdan, Oğlak burcuna kadar sayın. (örn. Yükselen Akrep iseniz, bu 3. eviniz olacaktır) Bu evin konularını dikkatle inceleyin, zira ilgili konulara daha ciddi ve sorumlu bir biçimde yaklaşmak durumunda olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Uranüs, 2018’in Mayıs ayında Boğa burcuna ilk adımını atacak. Uranüs şaşırtıcı, şoke edici ve sonuçta yenileyici bir güçtür. Uranüs sayesinde alıştığımız kalıplardan, düşünce ve bakış açılarından kopmaya, sarsılarak da olsa, hayatımıza değişim ve yenilenme getirmeyi, özgürleşmeyi öğreniriz. Yedi yıl gibi uzun bir süre Boğa burcunda kalacak olan Uranüs, kuşkusuz başta sabit burçların temsil ettiği aşırı rijidleşmiş, esnekliğini yitirmiş yönlerini sarsmaya başlayacak. Doğal olarak, başta Boğa’lar olmak üzere, Aslan, Akrep ve Saka burcundan olanlar, önümüzdeki 7 yıllık süreçte, değişik safhalarda değişime direnmek yerine, daha radikal adımlar atarak, geçmişle olan bağlarını sorguya çekecekler. Haritanızda, Boğa burcunun olduğu eve de bir göz atın. Bu evin konularında şimdiye kadar alışmış olduğunuz, hiç değişmeyeceğini düşündüğünüz neler olabilir ? Bunu bir kenara not ediniz. Önümüzdeki dönemde, ilgili evin konularında beklentilerinizi aniden değiştirecek sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı