Akrep’te yeniaya dikkat

Bugün gerçekleşen yeniay karmaşık koşullara işaret ediyor

Bugün Akrep burcunda gerçekleşen yeniay su elementinde yoğun bir vurguya işaret ediyor. Su duygusal iletişimi, empati ve anlayışı anlatan, özellikle ilişkilerimiz açısından temel teşkil eden bir elementtir. Su aynı zamanda derinliği ve gizliliği de açıklar. Yengeç, Akrep ve Balık duygularla harekete geçen, sıkı ilişkiler ve güven tesis etmek isteyen burçlardır. Aynı zamanda duygusal paylaşım beraberinde samimiyeti ve fazla içli dışlı olmayı da getirir. Ancak bu özellikle kimi zamanda, olumsuz şekilde ifade edildiğinde fazla gizleyici, endişeli ve fazla yapışkan hatta manipülatif derecede zorlayıcı olabilir. Su akılcı değildir ve tamamen duyguların etkisi altında, herşeyi silip süpüren bir tsunamiye de yol açabilir. İnsan ilişkilerinde bu durum sınırların aşıldığı, fazla kurcalayıcı ve samimi olmayan, duygusal bağımlılıklar üzerine kurulu durumlara yol açabilir.

Haberin Devamı

Gerçekleşen Akrep yeniay haritasında, Balık burcu yükselirken, yöneticisi Jüpiter Akrep burcunda yer alıyor. Haritada Balık burcunun yükselmesi bu dönemde son derece sezgisel ve hayalci olabileceğimizi, bir ideale bağlı kalarak, aşırı uçta akılcılıktan uzaklaşarak kendi kendimizi kandırabileceğimiz durumlar içine girebileceğimizi de anlatmakta. Özellikle önümüzdeki iki hafta süresince beklentilerimizde çok daha dikkatli olmalıyız. Hangi konularda hayaller görüyor, hangi konuları fazla büyütüyor ve abartıyor olabiliriz ? Acaba, hayata bakış açımızda boşlukta kalan, yeteri kadar objektif olamayan durumlar olabilir mi ? Belki de bu dönemde pek tutarlı olmayan inançlarımızın tutsağı olabilir ve kendi kendimizi körleştiriyor olabiliriz. Bu konuların içinde bulunduğumuz günlerde son derece önemli ve dikkat çekici olabileceği anlaşılmakta.

Diğer yandan bu dönemde, Akrep burcunun yöneticisi Mars da zararlı olduğu Terazi burcunun ortalarına varmış durumda. Mars’ın bu transiti, Akrep temasını daha karmaşık ve riskli hale getirmekte. Zararlı durumdaki bir gezegen gücünü tam ortaya koyamıyor ve yetersiz kalıyor demektir. Akrep paylaşım ve ilişkilerde derinleşmek ve kurcalayıcı olmakla ilişkili bir burçtur. Dolayısıyla, bu dönemde, yakın beraberliklerde büyük bağımlılıklar ve kendimizi pek ayrıştıramadığımız, karmaşık durumlar içinde olabiliriz. Yükselen Balık aşırı hassasiyet ve kurban olma eğilimi getirirken, Mars yakın ilişkilerde gerginliklere, huzursuzluklara ve tartışmalara işaret edebilir.

Haberin Devamı

Üstelik Mars bu dönemde, Oğlak burcundaki Pluton ile de kare açı içinde görülmekte. Durum böyle olunca, aşırı duygusal olduğumuz, mantık yürütemediğimiz durumlar içinde fazla tepkisel davranıp, hem kendimize, hem de beraber olduğumuz, beklentiler içinde olduğumuz kişilere zararlı sonuçlar getirebilecek eğilimler içinde olabiliriz.

Son olarak, bugün gerçekleşen yeniay haritasındaki yerleşimler aynı zamanda ülkemizin yeni başlayan 2017-18 yıllık haritasına da benzerlik göstermekte. Önümüzdeki dönemde, yeteri kadar objektif olamamak, hayata bakış açımızda ve inançlarla ilgili konularda aşırı idealizm ve hayaller yüzünden karmaşık bir tablo ortaya çıkabilir ve bu koşullar uluslararası açıdan zorlayıcı sonuçlar getirebilir.

Haberin Devamı